Власника Тоттенгема звинуватили в організації "нахабної" схеми інсайдерської торгівлі

Цей судовий розгляд навряд чи якось вплине на "шпор".
2023 г., 26 липня, 16:04
Деніел Леві та Джо Льюїс / Getty Images
Деніел Леві та Джо Льюїс / Getty Images

Британського мільярдера, власника Тоттенгема Джо Льюїса, було звинувачено в організації "нахабної" схеми інсайдерської торгівлі, заявив прокурор США на Мангеттені.

Про це у відео розповів сам прокурор Деміан Вільямс, повідомляє Sky Sports.

"Сьогодні я оголошую, що мій офіс у південному окрузі Нью-Йорка звинуватив Джо Льюїса, британського мільярдера, в організації нахабної схеми інсайдерської торгівлі".

"Ми стверджуємо, що протягом багатьох років Джо Льюїс зловживав доступом до корпоративних рад директорів і неодноразово надавав інсайдерську інформацію своїм романтичним партнерам, особистим помічникам, пілотам та друзям".

"Ці люди потім торгували на цій інсайдерській інформації і заробили мільйони доларів на фондовому ринку. Завдяки Льюїсу ці ставки були вірними".

"У цьому не було потреби. Джо Льюїс — багата людина, але, як ми стверджуємо, він використав інсайдерську інформацію, щоб компенсувати витрати своїх співробітників або обсипати подарунками своїх друзів та коханців".

"Це класична корпоративна корупція. Це шахрайство та порушення закону".

В обвинувальному висновку йдеться, що Льюїс та його спільники змогли заробити мільйони доларів, використовуючи вкрадену інформацію. Льюїсу було пред'явлено звинувачення за 16 пунктами звинувачення у шахрайстві з цінними паперами та трьома пунктами звинувачення у змові.

Читайте також: Тоттенгем попросив відкликати акредитацію у журналіста, який жартував про Кейна

Адвокат Льюїса, Девід Зорноу, заявив, що уряд "припустився кричущої помилки у рішенні, звинувачуючи пана Льюїса, 86-річну людину бездоганної чесності та видатних досягнень".

Він додав, що Льюїс прибув до США добровільно, щоб відповісти на "непродумані" звинувачення, які "рішуче захищатимуться в суді".

Представник Тоттенгема заявив, що це "юридичне питання, яке не пов'язане з клубом"

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Тоттенгем АПЛ Джо Льюїс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK