Манчестер Сіті - Севілья: де дивитись матч 16.08.2023 Суперкубка УЄФА

Команди проведуть поєдинок за право стати володарем Суперкубку УЄФА-2023. Дізнайся, де дивитись цей поєдинок у прямому ефірі на ISPORT.ua.
2023 г., 16 серпня, 17:45
Манчестер Сіті - Севілья / Getty Images
Манчестер Сіті - Севілья / Getty Images

У середу, 16 серпня, у Піреї (Греція) пройде матч за Суперкубок УЄФА між англійським Манчестер Сіті та іспанською Севільєю.

Традиційно за трофей боротимуться переможці Ліги чемпіонів (Манчестер Сіті) та Ліги Європи (Севілья).

Для "містян" це буде перший подібний матч у їхній історії, а ось для андалусійців цей поєдинок стане вже сьомим.

Примітно, що іспанський клуб можна назвати головним невдахою Суперкубку УЄФА, оскільки з шести матчів він виграв лише один - Севілья програла найбільше зустрічей у рамках цього турніру.

Де і коли дивитися матч Манчестер Сіті - Севілья

На території України матч буде доступним для перегляду на OTT-платформі MEGOGO, яка є ексклюзивним транслятором єврокубків. Матч розпочнеться 16 серпня о 22:00 за київським часом.

Манчестер Сіті та Севілья були в одній групі торішньої Ліги чемпіонів. У двоматчевому протистоянні "містяни" здолали свого суперника із загальним рахунком 7:1. У результаті англійці вийшли у плей-оф, а іспанці вирушили підкорювати свою улюблену Лігу Європи.

На шляху до трофею команда Пепа Гвардіоли пройшла через РБ Лейпциг (1:1, 7:0), Баварію (3:0, 1:1) та Реал (1:1, 4:0). У фіналі Сіті обіграв Інтер (1:0) і вперше у своїй історії став переможцем Ліги чемпіонів.

Севілья ж як екс-учасник Ліги чемпіонів була змушена розпочати свій шлях Лігою Європи з раунду плей-оф. По черзі були пройдені ПСВ (3:0, 0:2), Фенербахче (2:0, 0:1), Манчестер Юнайтед (2:2, 3:0) та Ювентус (1:1, 2:1), а у фіналі у серії пенальті була обіграна Рома (1:1, за пен. 4:1).

Де відбудеться матч Манчестер Сіті - Севілья

Матч за Суперкубок УЄФА між Манчестер Сіті та Севільєю пройде у грецькому місті Пірей на стадіоні Георгіос Караїскакіс.

Стадіон був побудований в далекому 1895 році, а його відкриття відбулося в 1896 спеціально під Олімпійські ігри-1896 року.

За свою 128-річну історію арена пройшла через реконструкцію двічі: вперше це сталося у 1964 році, а вдруге – у 2004 році. Причому стадіон був повністю перебудований (його зруйнували та збудували заново під Олімпіаду-2004 року).

З того часу він вміщує 33 334 глядачів і є домашньою ареною Олімпіакоса (відповідно до договору з 2003 по 2052 рік). На ньому також проводять свої матчі національні збірні Греції з футболу та регбі.

Зазначимо, що на ISPORT можна буде стежити за подіями цієї зустрічі завдяки онлайн-трансляції матчу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK