Манчестер Сіті - Севілья 1:1 (по пен. 5:4): огляд матчу та результат гри 16.08.2023

Англійський колектив бездоганно виконав усі свої спроби, чого не скажеш про його іспанського опонента.
2023 г., 17 серпня, 00:12
Манчестер Сіті / Getty Images
Манчестер Сіті / Getty Images

У середу, 16 серпня, у грецькому Піреї пройшов матч за Суперкубок УЄФА, в якому зустрілися переможець Ліги чемпіонів Манчестер Сіті та переможець Ліги Європи Севілья.

Пеп Гвардіола не міг розраховувати в цьому матчі на Бернарду Сілву, який захворів, та Кевіна Де Брюйне, який травмував стегно у першому турі АПЛ проти Бернлі (3:0), вилетівши на тривалий термін.

У той же час у Хосе Луїса Менділібара було набагато більше проблем: команді не могли допомогти основний центрбек Маркан, Ньянзу, Фернандо та Вакас.

Але це не завадило андалусійцям забити перший гол зустрічі.

Маркос Акунья виконав подачу з флангу на Юссефа Ен Несірі, який з-під двох захисників пробив головою точно у кут – Едерсон залишився стояти на місці.

Незважаючи на перевагу, "містяни" все ніяк не могли відігратися. І при цьому вони були дуже близькими до того, щоб пропустити вдруге.

Лукас Окампос здорово прорвався по порожньому лівому флангу і прострілив на того ж Ен Несірі, але форвард пробив точно у воротаря.

Незабаром спрацювало давнє футбольне правило "не забиваєш ти, забивають тобі". Родрі з кута штрафного навісив на дальню штангу, де Коул Палмер без опору спіймав Буну на протиході, пробивши в дальній кут.

У півгодини, що залишилися, англійці продовжували контролювати хід зустрічі, а іспанці продовжували відбивати атаки суперника, сподіваючись втекти в контратаку, але нічого подібного більше не було.

Ман Сіті у свою чергу міг вирвати перемогу наприкінці, але удар Натана Аке з близької відстані потягнув Буну.

У результаті володар Суперкубку УЄФА визначався одразу у серії пенальті.

Першим до м'яча підійшов Ерлінг Голанд, який провів черговий невиразний фінальний поєдинок. Свій удар він реалізував.

Рахунок у серії зрівняв Окампос. Далі безпомилково пробивали Альварес, Мір, Ковачич, Ракітич, Гріліш та Монтьєль – рахунок став 4:4.

Буну був близький, щоб відбити удар Кайла Вокера, але м'яч від його руки влетів у сітку. А ось Неманія Гудель опинився єдиним гравцем, який промазав - м'яч від поперечини полетів у поле, ознаменувавши перемогу Манчестер Сіті.

Статистика матчу Манчестер Сіті - Севілья Суперкубку УЄФА

Манчестер Сіті - Севілья 1:1 (по пен. 5:4)
Голи: Палмер, 63 - Ен Несірі, 25.

Володіння м'ячем: 70% - 30%
Удари: 23 - 8
Удари в площину: 7 - 4
Фоли: 5 - 14
Атаки: 158 - 46

Манчестер Сіті: Едерсон - Вокер, Аканджі, Гвардіол, Аке - Ковачич, Родрі, Палмер (Альварес, 85), Фоден, Гріліш - Голанд.

Севілья: Буну - Навас (Монтьєль, 83), Баде, Гудель, Акунья - Жордан, Ракітич, Окампос, Торрес (Санчес, 74), Ламела (Сусо, 90+3) - Ен Несірі (Мір, 90+3).

Попередження: Баде, Ламела, Санчес.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK