Виконавчий директор МЮ пояснив, чому клуб вирішив розстатися із Грінвудом

Клуб дійшов висновку, що гравець невинний, але все одно був змушений відмовитися від нього.
2023 г., 21 серпня, 19:06
Річард Арнольд / Getty Images
Річард Арнольд / Getty Images

Манчестер Юнайтед прийняв рішення, що Мейсон Грінвуд більше ніколи не зіграє за рідну команду

Як повідомляє Manchester Evening News, виконавчий директор манкуніанців Річард Арнольд написав відкритий лист фанатам клубу, в якому спробував пояснити це рішення.

"Дорогі фанати! Тепер, коли ми завершили та оголосили результати клубного розслідування щодо Мейсона Грінвуда, я хочу прямо і відкрито розповісти нашим вболівальникам про процес та причини нашого рішення".

"Це було внутрішнє дисциплінарне розслідування між роботодавцем та працівником, яке зазвичай проходило б поза увагою громадськості".

"З огляду на публічний характер звинувачень і профіль Мейсона, я визнаю, що це була незвичайна ситуація, але я вважав важливим, щоб ми продовжували дотримуватись належної правової процедури і, наскільки це можливо, уникали коментарів у ЗМІ, поки я не ухвалю остаточного рішення".

Джерело: Getty Images

"Коли в січні 2022 року аудіозапис та зображення були розміщені в Інтернеті, я зазнав шоку і занепокоєння за ймовірну жертву. З того часу її благополуччя, побажання та погляди були центральними у підході клубу, так само як і стандарти та цінності клубу".

"Хоча ми відразу ж дійшли висновку, що Мейсон має бути відсторонений від роботи на час розслідування, ми також усвідомлювали наш обов'язок піклуватися про нього та важливість прийняття рішення на основі повної інформації".

"До лютого цього року цим займалися поліція та Королівська прокуратура. Тільки коли звинувачення було знято, клуб обговорив звинувачення з Мейсоном та іншими фігурантами справи".

"Наше розслідування прагнуло зібрати якнайбільше доказів, щоб встановити факти та контекст. Це не було швидким чи простим процесом з цілої низки причин".

Джерело: Getty Images

"Для нас було важливо поважати права та побажання ймовірної жертви. Крім того, у нас обмежені повноваження щодо розслідування, що означало, що ми залежали від співпраці з третьою стороною".

"На терміни також вплинуло моє бажання звести до мінімуму вплив розслідування на наші чоловічі та жіночі команди, а також на наших "Левиць" (жіноча збірна Англії)".

"Я визнаю, що це дало більше часу для спекуляцій, але альтернативою було б порушення належної правової процедури чи невчасний зрив".

"Хоча ми не змогли отримати доступ до деяких доказів з причин, які ми поважаємо, докази, які ми зіставили, привели нас до висновку, що Мейсон не робив дій, у яких його звинувачували".

Джерело: Getty Images

"Я обмежений у тому, що я можу сказати з юридичних причин, включаючи право ймовірної жертви на анонімність, але я можу поділитися з вами наступним, що повинно дати вам деяке уявлення про складність цієї справи:

  • ймовірна жертва звернулася до поліції з проханням припинити розслідування у квітні 2022 року;
  • нам були надані альтернативні пояснення аудіозапису, який являв собою короткий уривок із набагато довшого запису, та зображень, розміщених в Інтернеті;
  • сім'я передбачуваної жертви брала участь у процесі та отримала можливість переглянути та виправити наші фактичні висновки.

"Минулого тижня ЗМІ повідомили, що ми вирішили реінтегрувати Мейсона і що їм стали відомі елементи плану з цього приводу. Реінтеграція була одним із результатів, які ми розглядали та планували".

Джерело: Getty Images

"Для контексту, протягом останніх шести місяців було обдумано та заплановано кілька результатів, і моя точка зору змінювалась у міру просування нашого процесу".

"Хоча остаточне рішення залишалося за мною, я брав до уваги різні фактори та погляди аж до остаточного ухвалення рішення".

"Хоча я задоволений тим, що Мейсон не робив дій, у яких його звинувачували, він визнав, що зробив помилки, за які він бере на себе відповідальність".

"Я також усвідомлюю, що Мейсону доведеться зіткнутися з проблемою відновлення своєї кар'єри та виховання дитини разом зі своїм партнером під пильною увагою Манчестер Юнайтед".

Джерело: Getty Images

"Крім того, ця справа викликала однозначну думку, і я зобов'язаний звести до мінімуму будь-яке відволікання уваги на єдність, якої ми прагнемо в клубі".

"Хоча ми вирішили, що Мейсон спробує відновити свою кар'єру поза Манчестер Юнайтед, це не означає, що цій справі кінець. Клуб продовжить пропонувати свою підтримку як ймовірній жертві, так і Мейсону, щоб допомогти їм відновитися і рухатися вперед у своєму житті".

За підсумками розслідування стало відомо, що Манчестер Юнайтед та Мейсон Грінвуд працюють над тим, щоб припинити співпрацю.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна у нашому Telegram-каналі !


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK