Екс-капітан Ліверпуля: Я не відчував, що клуб хоче, щоб я залишився

Джордан Гендерсон поділився подробицями своїх останніх днів в англійському клубі.
2023 г., 6 вересня, 11:17
Джордан Гендерсон / Getty Images
Джордан Гендерсон / Getty Images

Минулого літа, через 12 років перебування в клубі, Джордан Гендерсон залишив Ліверпуль і поїхав до Саудівської Аравії.

В ексклюзивному інтерв'ю для The Athletic екс-капітан мерсісайдців розповів про свої думки та почуття у момент, коли він зважився на зміну обстановки.

"Моя передсезонна підготовка була налаштована на те, що я продовжу грати за Ліверпуль. Я говорив із тренером наприкінці сезону, ми обговорювали майбутню кампанію, гравців, яких нам треба було придбати, і які були його плани", - сказав Гендерсон.

"Влітку я поїхав, і я мав інтенсивний період тренувань, щоб переконатися, що я буду в найкращій формі, коли повернуся до Ліверпуля. Але було кілька речей, які змусили мене переживати про те, що клуб на мене більше не розраховує".

"У мене хороші стосунки з Юргеном (Клоппом), він завжди був чесний зі мною. Не буду вдаватися в подробиці нашої розмови, це особисте, але це поставило мене в позицію, де я знав, що не багато гратиму. Я знав, що на мою позицію прийдуть нові гравці".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Колишній одноклубник Маліновського жорстко проїхався по тренеру Аталанти

Півзахисник зізнався, що для нього важливо мати ігрову практику, особливо коли незабаром відбудеться чемпіонат Європи-2024.

"А якщо я не граю, то, як відомо всім, особливо тренеру, для мене це може бути досить складно, особливо з огляду на те, що я так довго перебуваю в клубі, я так довго був капітаном команди. Особливо, коли для мене дуже важлива збірна Англії. Незабаром Євро-2024".

Він знав, що одного разу йому доведеться покинути Енфілд. Але Джордан не розраховував, що це станеться перед стартом цього сезону.

"А потім до клубу звернувся Аль-Іттіфак, щоб дізнатися, чи можу я до них приєднатися. Клуб не відповів відмовою. У той момент я відчув, що моя цінність чи бажання, щоб я залишився, з боку тренера та клубу, можливо, змінилися ".

"Я знав, що в якийсь момент настане час. Я не думав, що це буде зараз. І мені довелося це прийняти".

Джерело: Getty Images

Гендерсон заявив, що він з радістю залишився б у Ліверпулі, якби йому сказали, що він потрібен команді.

"У мене дуже хороші стосунки з Юргеном, із власниками клубу. Це назавжди. Те, чого ми разом досягли за останні 12 років, було неймовірним. Але водночас мені було важко це прийняти".

"Якби хтось із них сказав мені: "Тепер ми хочемо, щоб ти залишився", то ми не мали б цього інтерв'ю".

"Це не означає, що вони змусили мене покинути клуб або казали, що хочуть, щоб я пішов. Але я в жодному разі не відчував, що клуб чи хтось у ньому хоче, щоб я залишився".

Нагадаємо, що за 12 років у Ліверпулі Джордан Гендерсон провів 492 матчі, в яких відзначився 33 голами та 61 результативною передачею.

Разом із "червоними" він по разу вигравав АПЛ, Лігу чемпіонів, клубний чемпіонат світу, Суперкубок УЄФА, кубок та Суперкубок Англії, а також двічі – кубок ліги.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна у нашому Telegram-каналі !


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK