Косово подало скаргу до УЄФА та готує позов до CAS на Румунію за банер "Косово - це Сербія"

При цьому УАФ досі ніяк не відреагувала на банер "Бессарабія – це Румунія".
2023 г., 14 вересня, 19:10
Федерація футболу Косово / Getty Images
Федерація футболу Косово / Getty Images

Федерація футболу Косова подала скаргу до УЄФА на образливий банер фанатів Румунії під час матчу відбору чемпіонату Європи 2024 року.

При цьому вона також має намір подати позов до Спортивного арбітражного суду (CAS), про що було оголошено на офіційному сайті Федерації.

Нагадаємо, що під час матчу Румунія - Косово (2:0) румунські фанати вивісили два банери: "Косово - це Сербія" і "Бессарабія - це Румунія".

При цьому поєдинок було перервано на 50 хвилин через акцію румунського угруповання Unite Sub Tricolor, які скандували вирази з банерів.

"Федерація футболу Косова рішуче засуджує серйозний інцидент, який стався з вини вболівальників збірної Румунії під час відбіркового матчу Євро-2024 Румунія - Косово на Національній арені в Бухаресті".

"Уболівальники збірної Румунії мовою ненависті та заподіянням шкоди іміджу самої збірної такими висловами та неспортивною поведінкою очорнили цей футбольний матч".

"На це негайно відреагувала Федерація футболу Косова, вимагавши призупинити гру доти, доки під час матчу не будуть зняті транспаранти та гасла ненависті".

efa

"Це прохання ФФК було схвалено делегатом матчу і доти, доки не були зняті всі банери і не припинені всі ненависницькі заклики на адресу Косова, матч не відновився".

"Після цього інциденту делегату УЄФА було запропоновано зафіксувати всі порушення, що спричинили попередження Федерації футболу Румунії, а також було запропоновано, щоб усі порушення розглядалися відповідними органами УЄФА".

"Федерація футболу Косова також звернулася до Дисциплінарної комісії УЄФА з проханням вжити адекватних заходів щодо націоналістичних вигукувань, банерів та розпалювання ненависті, що висловлюються вболівальниками збірної Румунії".

"Подібні інциденти не повинні повторюватися. Футбол лише будує мости між нами, він не повинен їх руйнувати. Ми ще раз дякуємо всім, хто засудив вчорашній інцидент і підтримав футбол".

Джерело: Getty Images

"Незважаючи на це, ФФК обговорила та зібрала записані та сфотографовані заяви та матеріали, якими доповнюється скарга про покарання за цю подію, з проханням про перевірку всіх подій контролерами, фахівцями та направленням сектора для прийняття рішень про несправедливість".

"Президент Адемі закликав компетентні органи у цій справі та попросив вжити заходів, згадавши також випадок матчу зі Швейцарією за непризначення пенальті, а також випадок можливого пенальті з Румунією та невидачі червоної картки у випадку з Ррахмані".

"У зв'язку з цим ФФК у рамках юридичних процедур також підготує необхідні коментарі та подасть позов до УЄФА, а також до Спортивного арбітражного суду (CAS)".

Варто зазначити, що Українська асоціація футболу ніяк не прокоментувала банер румунських фанатів "Бессарабія - це Румунія".

При цьому УАФ висловила протест УЄФА про призначення російської бригади арбітрів на матч жіночої Ліги націй.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Україна Румунія

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK