УЄФА допустить збірні росії U-17 до міжнародних матчів та турнірів

На думку асоціації, не можна забороняти дітям країни-терористки розвиватись.
2023 г., 26 вересня, 18:55
УЄФА / Getty Images
УЄФА / Getty Images

УЄФА на своєму офіційному сайті повідомив про повернення збірних росії U-17 до міжнародних матчів та турнірів під його егідою.

Таке рішення було аргументовано тим, що "дітей не можна карати за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих".

"УЄФА став першою спортивною організацією, яка відреагувала на війну в Україні та зробила рішучі дії у лютому 2022 року, відсторонивши всі російські команди від участі у змаганнях, скасувавши заплановані в росії заходи, такі як фінал Ліги чемпіонів УЄФА в Санкт-Петербурзі та Суперкубок УЄФА в Казані, а також розірвавши спонсорський контракт із газпромом".

"Проте УЄФА також усвідомлює, що дітей не можна карати за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен переставати надсилати послання миру та надії".

"Особливо прикро те, що через конфлікт, що продовжується, покоління неповнолітніх позбавлене права змагатися в міжнародному футболі".

Джерело: Getty Images

"З цих причин виконком УЄФА ухвалив рішення, що російські команди неповнолітніх гравців будуть знову допущені до своїх змагань упродовж цього сезону".

"У зв'язку з цим виконком звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити збірні росії до 17 років (як дівчаток, так і хлопчиків), навіть якщо жеребкування вже проведене".

"Всі матчі російських команд проводитимуться без прапора країни, гімну, національної ігрової форми і не на території росії".

"При цьому виконком знову засудив незаконну війну росії і підтвердив, що дискваліфікація решти всіх команд росії (клубів і збірних) залишиться в силі до закінчення конфлікту в Україні".

Нагадаємо, що УЄФА знову нарахує росії бали до таблиці коефіцієнтів, незважаючи на те, що клуби країни-терористки другий рік не беруть участь у єврокубках.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK