Україна - Північна Македонія 2:0: огляд і результат матчу відбору на Євро-2024

"Жовто-сині" заробили три важливі очки, які дозволяють продовжувати боротьбу за вихід на ЧЄ-2024.
2023 г., 14 жовтня, 18:00
Збірна України  / Getty Images
Збірна України / Getty Images

У суботу, 14 жовтня, у Празі в рамках сьомого туру відбору на чемпіонат Європи-2024 збірна України зустрілася з Північною Македонією.

"Жовто-блакитні" активно розпочали поєдинок, створивши небезпечний момент на 12 хвилині. Артем Довбик отримав м'яч у штрафному майданчику, але не переграв Столе Дімітрієвскі, заробивши лише кутовий.

Пізніше аналогічний момент із схожим результатом виник і в суперника, але гостям не вдалося заробити навіть кутового.

На 30 хвилині матчу колектив Благої Мілевського помилився під час побудови атаки, чим скористався Георгій Судаков, вдаривши з дальньої дистанції. М'яч після рикошету залетів у ворота і рахунок було відкрито.

Джерело: Getty Images

Після цього балканський колектив перехопив ініціативу на наступні десять хвилин, але в самій кінцівці частіше атакували знову підопічні Сергія Реброва.

Відразу після перерви українці знову заволоділи м'ячем та почали створювати момент за моментом. Але, на жаль, Михайло Мудрик так і не зміг пробити Дімітрієвського, а удар Миколи Матвієнка головою після кутового взяла на себе поперечина.

За 20 хвилин до кінця поєдинку на полі з'явився Руслан Маліновський, який замінив Олександра Зубкова. Хавбеку Дженоа вистачило всього хвилини, щоб заробити жовту картку. Через це він пропустить матч проти Мальти.

Ближче до завершення матчу знову вистрілив Судаков, але цього разу Дімітрієвскі перевів його гарматний удар у перекладину, а через пару хвилин вся синя частина Лондона схопилася за серце - на газон без контакту впав Мудрик, який отримав м'язове пошкодження.

А вже у доданий час Олександр Караваєв, який замінив Мудрика, створив справжній шедевр. Не без допомоги, звичайно ж, Дімітрієвського.

Гравець Динамо пройшов лівим флангом і побачив, що воротар вийшов далеко з воріт, після чого завдав точного удару метрів із 40. Дімітрієвскі був змушений вдруге діставати м'яч із сітки своїх воріт.

У підсумку Україна здобула важливу перемогу, яка дозволила їй повернутися на друге місце групи С із десятьма очками в активі. Однак у Італії, яка відстає на три бали, ще є два матчі в запасі.

Північна Македонія, у свою чергу, продовжує йти четвертою, заробивши сім очок після шести зіграних турів.

Статистика матчу відбору чемпіонату Європи-2024 Україна - Північна Македонія

Україна - Північна Македонія 2:0
Голи: Судаков, 30, Караваєв, 90+5.

Очікувані голі (xG): 2,50 - 0,77
Удари: 18 - 13
Удари в площину: 7 - 5
Володіння м'ячем: 51% - 49%
Фоли: 12 - 4

Україна: Трубін - Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко - Степаненко, Зінченко (Сидорчук, 76), Судаков (Сваток, 88) - Зубков, Довбик (Яремчук, 76), Мудрик (Караваєв, 88).

Північна Македонія: Дімітрієвскі - Манев (Чурлінов, 46), Серафімов, Мусліу - Ашковскі (Дімоскі, 46), Елезі (Дорієв, 74), Атанасов (Адемі, 63), Аліоскі - Барді - Міовскі (Трайковскі, 84), Елмас.

Попередження: Маліновський - Серафімов, Адемі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK