Голосування за Золотий м'яч-2024: хто має отримати нагороду?

Редактори ISPORT провели своє голосування за підсумками початку сезону.
2 квітня, 08:00
Джуд Беллінгем  / Getty Images
Джуд Беллінгем / Getty Images

Починаючи з листопада ISPORT веде такий собі рейтинг гравців, які найбільше заслужили отримати Золотий м'яч за підсумками цього сезону. 

Як і під час справжнього голосування, кожен з респондентів надасть свої п'ять гравців, розподілені з першого по п'яте місце. За першу сходинку футболіст отримує 5 балів, за другу - 4, за третю - 3 і так далі.

Результати голосування за Золотий м'яч-2024

Станом на 1 квітня 2024 року

Участь у голосуванні брали сім журналістів, тобто максимальний бал, який міг заробити той чи інший футболіст, дорівнював 35. У лідера рейтингу Джуда Беллінгема - 29, що лише на один більше, ніж у Гаррі Кейна!

Володимир Максименко

В національних чемпіонатах починається вирішальний відтинок, тож можна підводити вже проміжні підсумки. Результативність Беллінгема дещо впала, але це не змушує мене прибрати англійця з першого місця - його вклад у гру Реала є вирішальним. 

Долю Мбаппе у боротьбі за Золотий м'яч все ж вирішить Ліга чемпіонів - в рамках Ліги 1 футболіст отримує все менше ігрового часу, що не заважає йому відзначатись забитими м'ячами, а команді - перемагати навіть у меншості. Француз повинен буде привести свою команду мінімум до фіналу ЛЧ, щоб серйозно претендувати на перемогу.

Ось саме тому у цьому рейтингу немає Голанда - норвежець поки не може знайти себе у "великих" матчах - гра з Арсеналом тому підтвердження. На відміну від форварда, Деклан Райс - це той стовп, який перекусує центр поля у будь-якому матчі та дозволяє "канонірам" продовжувати боротьбу за чемпіонство в Англії. У сучасному футболі залишилось дуже мало таких хавбеків.

Колу Палмер дуже органічно вписався у Челсі та тягне цю команду не дивлячись ні на що. Футболіст встановлює рекорд за рекордом цього сезону, а його результативність та продуктивність вражає. Дуже дивно, що Манчестер Сіті так легко відпустили свого вихованця.

Що стосується Луніна, то п'яте місце у рейтингу - це аванс для українського воротаря та шана його наполегливості - голкіпер довгий час чекав на свій шанс у старті мадридців та у чесній боротьбі зміг посадити Кепу на лаву для запасних. Будемо сподіватись, що той прогрес, який бачать всі, побачить й Карло Анчелотті.

Бонус. Вся команда Баєра. Якби можна було вручити Золотий м'яч всій команді - це був би безперечно колектив з Леверкузена. Неймовірна серія із 37 матчів без поразок все ще триває, а відсоток вольових перемог цього сезону неймовірно високий!

Олексій Погорелов

Через міжнародну перерву чемпіонати вирушали на двотижневу паузу, під час якої деякі претенденти на ЗМ брали участь у товариських матчах. У зв'язку з цим ситуація у гонці за головну індивідуальну футбольну нагороду не сильно могла змінитись. Але місце для змін все ж таки знайшлося.

У березні Джуд Беллінгем відзначився голом+асистом, а також вилученням після скандального матчу з Валенсією. Не найпереконливіший місяць, який похитнув позицію англійця як головного кандидата на ЗМ. Як би погано не грала Баварія, одне залишається незмінним – Гаррі Кейн забиває. Це не змінилося у березні, чого не скажеш про Лаутаро Мартінеса, який на клубному рівні промовчав.

Антуан Грізманн хоч і допоміг Атлетіко пройти Інтер у Лізі чемпіонів, але він пропустив половину місяця через травму, тож француз опустився на п'яту сходинку рейтингу. А обійшов його Алехандро Грімальдо, чиї асисти врятували Байєр від вильоту з Ліги Європи, а також наближають "фармацевтів" до довгоочікуваного чемпіонства.

Василь Медвідь

Порівняно з моєю минулою пятіркою буде одна важлива зміна. Артем Довбик хоча й "повернувся" в останьному матчі за Жирону, але цей дубль не дозволяє йому потрапити бодай на п'яту сходинку в моєму рейтингу, враховуючи, його форму в останніх поєдинках до цього.

А ось хто потрапив на п'яту сходинку, то це Лаутаро Мартінес. Форвард Інтера на голову вище всіх інших у своєму внутрішньому чемпіонаті, як власне і його клуб, але провал в Лізі Чемпіонів не дає поставити аргентинця вище. А от Антуан Грізманн, який зі своїм Атлетіко й вибив Інтер, буде вище за Лаутаро, а саме на 4 сходинці. Так, "матрацники" проводять не найкращий свій сезон в історії, але починають провалюватись вони саме тоді, коли відсутній "маленький принц", а от сам француз майже не має невдалих ігор в цьому сезоні.

Відкриє топ-3 той, кого в моєму рейтингу ще не було, але той, хто своєю стабільністю заслуговує в нього потрапити.  Алехандро Грімальдо, як і весь Баєр, проводить просто історичну кампанію, тому не ставити його в п'ятірку я вважаю злочином.

З другим і першим місцем все просто. Його займуть два англійця, а саме Гаррі Кейн та Джуд Беллінгем відповідно. Кейн продовжує бути єдиною "світлою плямою" в Баварії і, можливо, хоч і малоймовірно зможе побити рекорд Роберта Левандовскі. А про "Беллігола", певно, вже все сказав і я, і мої колеги, які віддали йому хоч якусь з позиції в своєму рейтингу, тож, пояснення будть зайві.

Ігор Міщук

П'ятірку очевидних фаворитів на Золотий м'яч-2024 поки що міняти особливого сенсу немає. Ті, хто реально боротимуться за головну індивідуальну нагороду завдяки високим показникам та яскравій грі протягом довгої дистанції, а не окремому сплеску, залишаються на місці.

Утім, минулого місяця всі головні претенденти, на жаль, не надто вразили. У кожного були свої проблеми та мінуси, і їхня присутність тут швидше за заслуги та зі ставкою на майбутнє. Хіба що Кіліана Мбаппе можна назвати найстабільнішим. ПСЖ вже намагається вчитися грати без нього, проте він, як і раніше, залишається головною фігурою, тримає рівень, забиває своє, забиває важливі м'ячі, які допомагають його команді просуватися в Лізі чемпіонів.

Кейн має вражаючі гольові досягнення, ключові м'ячі в Лізі чемпіонів, але вже точно програна боротьба на внутрішній арені. Голанд продовжує забивати, але не у серйозних матчах. Беллінгем втратив лідерство багато в чому через дискваліфікацію, адже складно оцінювати його за парою ігор за клуб та товариських матчах за збірну. А найбільше картину зіпсував собі Лаутаро, який минулого місяця був мало не головним конкурентом Джуда. Вирішальний промах із пенальті проти Атлетіко, Інтер без єврокубків, і залишаються тепер у аргентинця лише бомбардирські показники та вже гарантоване чемпіонство.

Андрій Безуглий

Вінісіус Жуніор значно частіше з'являється у заголовках у зв'язку зі скандалами, а не результативними діями, однак у березні бразилець був вкрай ефективний. Якби він більше думав про футбол, ймовірно, був би вищим і частіше у списку.

Байєр продовжує знищувати суперників, а Флоріан Віртц вестиме своїх товаришів уперед. У березні у хавбека не впала результативність та корисність для команди, заслужене місце у топі.

Джуд Беллінгем пропустив практично весь березень, проте було б злочином списувати хавбека з рахунків. Один невдалий місяць навряд чи вплине на загальне враження від сезону англійця. Але залишу його лише третім, щоби нагородити інших гравців.

39-річному Кріштіану Роналду, здається, вперше потрапив до мого топ-5. Португалець грає в об'єктивно дуже слабкому чемпіонаті, але зі знижкою на вік, продовжує творити там зовсім божевільні речі. Настав час відзначити неймовірну форму Кріша.

Незважаючи на Баварію, що розвалюється, Кейн продовжує феєрити в новому для себе чемпіонаті. Лише у березні форвард записав на свій рахунок шість голів у п'яти матчах. Звісно, командні трофеї впливають на результат голосування, але коли видавати нагороду Кейну, якщо не зараз?

Василь Войтюк

Золотий м'яч - індивідуальна нагорода, але результати леверкузенського Байєра просто змушують включити когось з їхніх гравців в цей ТОП-5. Нехай це буде Алекс Грімальдо, який в 28 років вийшов на новий рівень і проводить геніальний сезон.

Багато фанатів вважали (і вважають), що саме Мбаппе та Голанд стануть новими Мессі та Роналду в боротьбі за ЗМ, але в моєму особистому рейтингу вони наразі сперечаються за третю та четверту сходинку. А відсутність голів від Ерлінга в великих матчах явно грає не на його користь.

Ну і два найкращі, як і завжди - Гаррі Кейн та Джуд Беллінгем. Тільки якщо раніше я віддавав лідерство півзахиснику, цього разу форвард його обійшов. Поки Джуд відбував дискваліфікацію за вилучення, Гаррі забивав, єдина темна пляма - поразка від Борусії, яка фактично позбавила шансів на чемпіонство.

Олександр Пузік (Football.ua)

 

Вінісіус Жуніор ще минулого місяця впритул підійшов до ТОП-5 моїх претенеднів на Золотий м'яч, але цього разу все ж обігнав інших футболістів, які дещо здали. 

Решта більше "новачків" в п'ятірці немає. Мбаппе піднявся з 5-го на 4-те місце, а трійка лідерів залишається незмінною. Ерлінг Голанд хоч і не показував бомбардирські дива, але залишається третім в моєму рейтингу.

А ось між двома неймовірними англійськими футболістами я знову віддаю перевагу Гаррі Кейну, тоді як Джуд Беллінгем залишається другим.

 

Попередні результати голосування

Станом на 1 березня 2024 року

Станом на 1 лютого 2024 року

Станом на 1 січня 2024 року

Станом на 1 грудня 2023 року

Станом на 2 листопада 2023 року

На ISPORT можна дізнатися, як пройшла вся церемонія Золотого м'яча 2023, яка традиційно пройшла в Парижі, а під час неї було вручено багато різноманітних нагород.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK