Колишній тренер Португалії розповів, чому Роналду сидів у запасі на ЧС-2022

Кріштіану не перебував у топових кондиціях.
2023 г., 8 листопада, 17:50
Роналду та Сантуш / Getty Images
Роналду та Сантуш / Getty Images

Колишній тренер збірної Португалії Фернанду Сантуш розповів, чому вирішив випускати форварда Кріштіану Роналду з лави запасних на ЧС-2022.

"Друга половина 2022 року склалася жахливо. Навіть з точки зору психології. Все почалося з нещастя, яке спіткало його будинок і сім'ю, через яке ніхто з нас не хотів би пройти. Цей момент сильно вплинув на нього, потім була спортивна сторона.

У Кріштіану не було передсезонної підготовки. Він не тренувався два місяці. Потім Кріштіану повернувся до Манчестера Юнайтеда, але його практично не використовували.

Якщо ви запитаєте мене, чи був Кріштіану на висоті фізично та індивідуально, я відповім, що так. Він завжди такий. Ніхто не дбає про тіло та результати краще, ніж він... Якби ми тестували його індивідуально, він був би на вершині. У цьому немає жодних сумнівів".

Читайте також: Знову за старе: Роналду лайкнув піст, де новий Золотий м'яч Мессі назвали "незаслуженим"

"Знаєте, було багато людей, які вважали, що він не повинен грати. І критикували мене за це, але я знаю його краще, ніж будь-хто інший. У будь-якому випадку, з точки зору ритму гри це був його найгірший момент. В нього був відсутній ритм.

Ми намагалися ввести його в ритм у матчах перед чемпіонатом світу, а потім і в перших зустрічах чемпіонату світу. Саме цього йому не вистачало. В іншому йому всього вистачало.

Якби він вийшов на спринт із кимось із партнерів зі збірної чи на гонку на витривалість, він би виграв. Справа була не в цьому, а у стратегії. Я відчував у перших матчах, що стратегічно для Португалії це було краще. І для нього це теж може бути кращим. Я подумав: "Я хочу це трохи змінити, мені потрібен хтось із вищими характеристиками". Але він все одно був дуже важливим", – сказав Сантуш в інтерв'ю A Bola.

Нагадаємо, за п'ять зіграних матчів у рамках чемпіонату світу-2022 Роналду зумів забити лише один гол.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK