Челсі - Манчестер Сіті 4:4: огляд матчу та результат гри 12.11.2023

Команди організували на двох вісім голів, але визначити переможця вони все ж таки не змогли.
2023 г., 12 листопада, 20:53
Челсі / Getty Images
Челсі / Getty Images

У неділю, 12 листопада, у Лондоні на Стемфорд Брідж пройшов центральний матч 12-го туру АПЛ, у якому зійшлися Челсі та Манчестер Сіті.

Команди ще у першому таймі дали зрозуміти, що цей поєдинок не буде нудним. Хоча першої цікавої дії довелося трохи почекати.

На 22-й хвилині головний арбітр зустрічі Ентоні Тейлор призначив неоднозначний пенальті у ворота "синіх" - Марк Кукурелья обхопив рукою Ерлінга Голанда, який відразу ж повалився на газон. Сам постраждалий успішно реалізував 11-метровий.

Але гості раділи недовго. Через кілька хвилин Конор Галлагер подав кутовий на ближню штангу, а Тьяго Сілва, що набігав туди, головою пробив у дальній кут, до чого не був готовий Едерсон.

Незабаром команда Маурісіо Почеттіно навіть змогла вийти вперед, коли Коул Палмер віддав неточну передачу на Ріса Джеймса, але Йошко Гвардіол заплутався в ногах. Джеймс цим скористався і прострілив на дальню штангу, де Рахім Стерлінг замкнув передачу.

Однак на перерву команди все ж таки пішли за рівного рахунку. "Містяни" розіграли кутовий, Бернарду Сілва навісив, а Мануель Аканджі без опору пробив головою.

Відразу після відпочинку Ман Сіті взявся до справи - і знову відзначився Голанд! Хуліан Альварес (як і Джеймс раніше) віддав передачу на дальню штангу, Роберт Санчес рукою спробував перехопити її, але не вийшло, оскільки норвежець у падінні своєю п'ятою точкою вніс м'яч у ворота.

На 64-й хвилині настав час Михайлу Мудрику з'явитися на полі. Українцю вистачило кількох хвилин, щоб взяти участь у гольовій атаці. Отримавши м'яч, він прорвався лівим флангом, віддав передачу на Мойзеса Кайседо, який у свою чергу покотив на Галлагера.

Англієць завдав удару з-за меж штрафного майданчика, з яким впорався Едерсон. Але голкіпер не впорався із добиванням від Ніколаса Джексона.

Обидві команди створювали моменти біля воріт одна одної і здавалося, що вирвати перемогу може будь-хто. І на 86-й хвилині Родрі зробив заявку на три очки для своєї команди: іспанець завдав удару з дальньої дистанції в один кут, але після того, як Тьяго Сілва підставив ногу, м'яч полетів у протилежний, що дезорієнтувало Санчеса.

Хто ж знав, що це не кінець цього поєдинку. Вже в доданий час Рубен Діаш зрубав у власному штрафному майданчику Армандо Брою - Тейлор призначив ще один пенальті, тільки цього разу у ворота Ман Сіті. Коул Палмер з "позначки" був точний, не пощадивши свою рідну команду.

Таким чином Челсі та Манчестер Сіті видали найкращий матч сезону в АПЛ на даний момент. Сіті лідирує у чемпіонаті Англії, маючи в активі 28 очок. "Пенсіонери" піднялися на десяту сходинку, заробивши 16 балів.

Читайте також: Ліверпуль розгромив Брентфорд із Ярмолюком

Статистика матчу Челсі - Манчестер Сіті 12-го туру АПЛ

Челсі - Манчестер Сіті 4:4
Голи: Т. Сілва, 29, Стерлінг, 37, Джексон, 67, Палмер, 90+5 (пен.) - Голанд, 25 (пен.), 47, Аканджі, 45+1, Родрі, 86.

Очікувані голи (xG): 3,07 - 3,28
Володіння м'ячем: 45% - 55%
Удари: 17 - 15
Удари в площину: 9 - 10
Фоли: 12 - 15

Челсі: Санчес - Джеймс (Гюсто, 64, Дісасі, Т. Сілва, Кукурелья - Кайседо (Броя, 89), Фернандес (Мудрик, 64), Палмер, Галлагер, Стерлінг - Джексон (Угочукву, 90+6).

Манчестер Сіті: Едерсон - Вокер, Діаш, Аканджі, Гвардіол - Родрі, Б. Сілва, Фоден, Альварес (Ковачич, 79), Доку (Гріліш, 59) - Голанд.

Попередження: Кукурелья, Палмер, Кайседо, Джексон, Стерлінг - Доку, Родрі, Гріліш.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK