Евертон - Манчестер Юнайтед 0:3: огляд матчу та результат гри 26.11.2023

Уся стартова трійця нападу манкуніанців відзначилася результативними ударами.
2023 г., 26 листопада, 20:38
Алехандро Гарначо / Getty Images
Алехандро Гарначо / Getty Images

У неділю, 26 листопада, на Гудісон Парк відбувся матч тринадцятого туру Англійської Прем'єр-ліги, в якому Евертон приймав Манчестер Юнайтед.

У "червоних дияволів" повернувся Люк Шоу. До того ж, дебютував у сезоні Кобі Майну, який травмувався ще під час передсезонної підготовки. З перших хвилин на поле також вийшов лівий захисник "ірисок" Віталій Миколенко.

І саме через фланг українця відбувся перший гол гостей. Віталій залишився один проти Решфорда та Далота. У результаті англієць віддав пас на португальця, який навісив у штрафний майданчик.

М'яч уже перелітав Алехандро Гарначо, але це для нього не стало проблемою. Вінгер наважився на удар через себе у стилі Вейна Руні, коли той забивав у дербі проти Манчестер Сіті у 2011 році. Вийшло дуже схоже і дуже красиво - як би Пікфорд не намагався, дістати м'яч, що летів у "дев'ятку", він не зміг.

Ще трохи потримавши м'яч у себе, манкуніанці віддали ініціативу команді Шона Дайча. Тут уже настала черга Андре Онана вступати в гру - голкіпер МЮ не дав пробити себе, чим дуже допоміг гостям утримати до перерви перевагу.

А на старті другої половини "червоні дияволи" забили другий м'яч, якого могло й не бути.

Марсьяль впав у штрафному майданчику після контакту з Янгом. Головний арбітр не поставив пенальті, а дав жовту картку форварду за симуляцію. Ось тільки незабаром його покликали подивитись повтор. І лише за допомогою VAR він вказав на "позначку". До м'яча підійшов не Фернандеш, а Решфорд, який пробив під поперечину.

На 75-й хвилині Юнайтед довів рахунок до розгромного. Фернандеш покотив м'яч на Марсьяля, який вривався до штрафного майданчика. Там француз дотиком перекинув м'яч через Пікфорда та встановив остаточний рахунок поєдинку.

За кілька хвилин Миколенко міг скоротити відставання своєї команди, але м'яч після удару українця влучив у перекладину.

У підсумку Манчестер Юнайтед здобув п'яту перемогу в останніх шести матчах АПЛ, що дозволило йому піднятися на шосте місце - тепер команда Еріка тен Хага має 24 очки. Евертон після покарання від ліги залишається передостаннім з чотирма балами в активі.

Статистика матчу Евертон - Манчестер Юнайтед 13-го туру АПЛ

Евертон - Манчестер Юнайтед 0:3
Голи: Гарначо, 3, Решфорд, 56 (пен.), Марсьяль, 75.

Очікувані голи (xG): 1,42 - 0,89
Володіння м'ячем: 50% - 50%
Удари: 22 - 9
Удари в площину: 6 - 4
Фоли: 10 - 8

Евертон: Пікфорд - Янг (Паттерсон, 73), Тарковскі, Брентвейт, Миколенко - Гаррісон, Гарнер, Гуйє, МакНіл (Данджума, 73), Дукуре (Доббін, 90) - Калверт-Льюїн (Шерміті, 82).

Манчестер Юнайтед: Онана - Далот, Лінделеф, Магвайр, Шоу (Ван-Біссака,76) - МакТоміней, Майну (Амрабат, 72), Фернандеш - Решфорд, Марсьяль (Межбрі, 84), Гарначо (Пельїстрі, 72).

Попередження: Янг, Дукуре, Гуйє.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK