Гроші Абрамовича з продажу Челсі, призначені Україні, пропонували віддати Ізраїлю

Уряд Великої Британії відхилив цю пропозицію, однак й Україна досі не отримала ці гроші.
2023 г., 28 листопада, 19:54
Роман Абрамович / Getty Images
Роман Абрамович / Getty Images

Після повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України Роман Абрамович був змушений продати Челсі через зв'язки з президентом росії.

Потім було оголошено, що 2,34 мільярда фунтів із фонду продажу буде передано на потреби України. Проте на ці гроші знайшовся інший претендент.

Як повідомляє The Telegraph, після вторгнення ХАМАС до Великої Британії звернулися ізраїльські чиновники з проханням дати їм доступ до заблокованих активів Абрамовича, зокрема до грошей з продажу Челсі.

Передбачається, що Велика Британія відповіла твердим "ні". До того ж, міністри вважали, що це був крок олігарха, який потрапив під санкції, щоб уникнути осуду в росії.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Челсі збирається запровадити нову трансферну політику

Минуло вже 18 місяців, але Україна досі не отримала ці гроші і, як повідомляється, це може бути пов'язане з тим, що це викличе невдоволення в рф.

"Абрамович не хоче, щоб росія вважала його зрадником за те, що він передав гроші Україні", — сказав інсайдер про нинішню тупикову ситуацію.

Стверджувалося, що Абрамович не лише порушив питання про перспективу використання грошей на гуманітарні потреби в Ізраїлі після 7 жовтня, а й запропонував варіант допомоги жертвам лютневого землетрусу в Туреччині, з якою Абрамович також мав нещодавні зв'язки.

Інші джерела повідомляють, що дискусії проходили під керівництвом Ізраїлю, але твердять, що Абрамович нічого не знав.

"Я знаю, що під час державних візитів ізраїльтяни запитували Велику Британію, (оскільки Роман є таким великим "донором" в Ізраїлі) чи розглянуть можливість надання ліцензії на будь-які його активи, а не тільки на Челсі, для пожертвування на відновлення Ізраїлю", - заявило інше джерело на умовах анонімності.

До введення санкцій минулого року зв'язки Абрамовича з Ізраїлем ставали дедалі тіснішими. У 2018 році він отримав там громадянство.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK