Екс-гравець Барселони: Не думаю, що те, що 16-річні гравці дебютують в основі - добре

Боян Кркіч вважає, що молоді гравці повинні пройти через усі етапи свого розвитку, перш ніж отримати шанс у дорослому футболі.
2023 г., 6 грудня, 20:59
Боян Кркіч / Getty Images
Боян Кркіч / Getty Images

Колишній футболіст Барселони Боян Кркіч прокоментував тенденцію на омолодження футболу.

За його словами, молоді гравці все ж повинні проходити через усі щаблі перш ніж грати за основну команду.

"Зараз ми все частіше й частіше бачимо, як 16- і 17-річні гравці дебютують у першій команді. Не тільки в "Барсі", а й у світі футболу загалом. Не думаю, що це добре, тому що футбольна кар'єра дуже довга, і треба пройти всі етапи.

Але це правда, що молодих талантів стає все більше і більше. Неможливо контролювати все їхнє життя, але можна контролювати те, що відбувається з моменту дебюту. Ми говоримо про гравців юного віку, і потрібно спостерігати за тим, як вони почуваються, як вони закінчують навчання.

Наприклад, нещодавно за першу команду дебютував Марк Гіу, і кількість його передплатників зросла з 40 тисяч до мільйона. - це прекрасно і дивно. Але потрібен час, щоб нормалізувати те, що є для нього абсолютно незвичним.

Наступного дня після того, як Марк забив за першу команду, він спостерігав за тренуванням юнацької команди U-16, у якій я проводжу тренування. Було приємно бачити його там. Він часто приходить на тренування після обіду і не перестав це робити після забитого гола. Ми повинні супроводжувати Марка на цьому шляху зростання", - сказав Кркіч.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Барселона Боян Кркіч

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK