Крістал Пелас - Ліверпуль 1:2: огляд матчу та результат гри 9.12.2023

Підопічні Юргена Клоппа обіграли Крістал Пелас і на якийсь час стали лідерами чемпіонату Англії.
2023 г., 9 грудня, 16:38
Ліверпуль / Getty Images
Ліверпуль / Getty Images

У суботу, 9 грудня, на Селхерст Парк пройшов матч 16-го туру АПЛ, у якому Крістап Пелас приймав Ліверпуль.

У першому таймі команди були не дуже активними, але це було виправлено після перерви. На 57-й хвилині Жан-Філіп Матета реалізував пенальті, призначений за фол Джарелла Кванса.

За 15 хвилин до кінця основного часу Джордан Айю серйозно підставив "орлів", заробивши другу жовту картку за зрив атаки мерсисайдців. Гостям вистачило хвилини, щоб скористатися більшістю.

Кертіс Джонс віддав пас на Мохаммеда Салаха. М'яч після удару єгиптянина з рикошетом від Мікаеля Олісе влетів у сітку воріт. Для Салаха цей гол став 150-м в АПЛ і 200-м за Ліверпуль.

Незабаром справи у команди Роя Ходжсона стали ще гіршими, адже травму отримав воротар Сем Джонстон. Варто зазначити, що у Пелас досі травмований головний голкіпер Дін Гендерсон.

А на першій хвилині доданого часу "червоні" вирвали перемогу. Салах покотив м'яч на Гарві Елліотта, який змістився ближче до центру і завдав удару в ближній кут, з яким не впорався Ремі Меттьюз, що вийшов на заміну.

У підсумку Ліверпуль заробив три очки, які як мінімум на пару годин підняли команду Юргена Клоппа на вершину таблиці АПЛ. Крыстал Пелас поки що залишається чотирнадцятим, маючи в активі 16 балів.

Статистика матчу Крістал Пелас - Ліверпуль 16-го туру АПЛ

Крістал Пелас - Ліверпуль 1:2
Голи: Матета, 57 (пен.) - Салах, 76, Елліотт, 90+1.

Очікувані голи (xG): 1,78 - 1,26
Володіння м'ячем: 24% - 76%
Удари: 8 - 14
Удари в площину: 4 - 2
Фоли: 17 - 16

Крістал Пелас: Джонстон (Меттьюз, 87) - Клайн, Андерсен, Гехі, Ворд - Річардс, Лерма (Олісе, 68), Х'юз (Озо, 90+5) - Айю, Едуар (Матета, 46), Шлюпп (Ахамада, 84).

Ліверпуль: Аліссон - Александер-Арнольд, Кванса (Конате, 57), Ван Дейк, Цімікас - Собослаї (Джонс, 74), Ендо (Гомес, 46), Гравенберх (Гакпо, 57) - Салах, Нуньєс (Елліотт, 74), Діас.

Попередження: Ворд, Айю, Лерма, Річардс, Андерсен, Ахамада - Гомес.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK