Кейн вважав Манчестер Юнайтед своїм головним пріоритетом минулого літа

Проте керівництво Тоттенгема та нерішучість самих манкуніанців поставили хрест на потенційному переїзді форварда на Олд Траффорд.
2023 г., 11 грудня, 11:17
Гаррі Кейн / Getty Images
Гаррі Кейн / Getty Images

Минулого літа Гаррі Кейна пов'язували з переходом або в Баварію, або в Манчестер Юнайтед.

У результаті 30-річний англієць опинився в Мюнхені, де протягом нинішнього сезону він продовжує бити рекорди, але вже німецького чемпіонату.

Однак, як повідомляє Daily Mail, пріоритетом для нього були саме манкуніанці. Трансфер до МЮ був взаємним бажанням, оскільки його хотів підписати Ерік тен Хаг.

Частково вина в тому, що трансфер не відбувся, лежить на Деніелі Леві. Він перебував під тиском власника Тоттенгема Джо Льюїса, який вимагав негайного продажу гравця, адже той відмовлявся підписувати новий контракт.

Леві повідомив Манчестеру, що він не має наміру продавати свій головний актив якомусь клубу АПЛ. У Юнайтед вирішили повірити його словам з огляду на досвід минулих років.

Джерело: Getty Images

До того ж були питання щодо бюджету. Якби не фінансовий фейр-плей, "червоні дияволи" ризикнули б. Однак вони не могли відкласти переговори щодо Мейсона Маунта та Андре Онана - після досвіду трансферів Каземіро та Антоні, МЮ хотів оформити переходи на початку літа.

МЮ вважав, що Маунт – це угода "зараз чи ніколи", оскільки в нього залишався лише рік за контрактом із Челсі. Онана став необхідністю після того, як тен Хаг прийняв рішення не продовжувати Давіда Де Хеа.

Купівля нового воротаря також поклала край будь-яким думкам про підписання двох нападників за одне трансферне вікно - Манчестер розглядав можливість придбання Кейна та Евана Фергюсона з Брайтона, який оцінювався в 55 мільйонів фунтів.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Футбол сьогодні: Динамо - Рух та інші матчі УПЛ, Ювентус - Наполі, поєдинки Челсі, Ліверпуля, МЮ, Жирони, Реала та Баварії

Але іншою проблемою стала зарплата Кейна, яку одне із джерел назвало "грошима Кріштіану Роналду". Відомо, що зарплата Кейна в Мюнхені становить 500 тисяч фунтів, включаючи підписний бонус і подальші бонуси за успіхи.

Юнайтед вважав, що це занадто великі гроші для гравця, якому влітку виповнилося 30 років, і який матиме невелику вартість при перепродажі під кінець терміну дії контракту.

Рішення відмовитися від цього трансферу було прийнято досить рано, щоб убити їх інтерес, і можливість подання пропозиції про купівлю Кейна ніколи не розглядалася.

Гаррі у той же час був готовий відіграти останній рік контракту з Тоттенгемом, щоб перейти в МЮ безкоштовно, але після трансферу Расмуса Гойлунда англієць зрозумів, що єдиним варіантом для нього залишилася Баварія.

Джерела з Манчестера повідомляють, що вони не шкодують про зроблений вибір. У той час, як Кейн вже забив 18 голів у Бундеслізі, Гойлунд досі не може відзначитись дебютним голом в АПЛ.

У вівторок, 12 грудня, Гаррі Кейн все ж таки опиниться на Олд Траффорд, але як гравець Баварії, оскільки "ротен" приїдуть до Манчестера на матч шостого туру Ліги чемпіонів. Початок зустрічі запланований на 22:00 за київським часом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK