Беллінгем, Кейн і Довбик з Циганковим: ТОП-5 найкращих трансферів 2023 року

ISPORT представляє рейтинг найвдаліших підписань за 12 місяців.
2023 г., 22 грудня, 12:00
Беллінгем, Кейн та Довбик з Циганковым
Беллінгем, Кейн та Довбик з Циганковым

У 2023 році світ футбольних трансферів знову вразив своєю різноманітністю та масштабністю. Клуби з різних куточків планети не шкодували коштів, щоб зміцнити свої склади, залучаючи до себе найяскравіших зірок світового футболу.

У цій статті ми розглянемо найзначніші та найуспішніші зі спортивної точки зору угоди 2023 року, які принесли клубам успіх у різних змаганнях.

Джуд Беллінгем (З Борусії - до Реалу)

Цього літа Реал офіційно оголосив про перехід Беллінгема, підписавши хавбека за більш ніж 130 млн. євро. Трансфер Джуда викликав сумніви не лише у футбольних експертів, а й у одноклубників.

Яким було здивування фанатів і всього світу, коли 20-річний гравець став феєрити на полі, показуючи неймовірну результативність і вкрай зрілу гру, не поступаючись Модрічу та Кроосу.

Беллінгем встиг за половину сезону побити кілька гольових рекордів Роналду в Реалі, принести своїм голом перемогу в Ель-Класіко, а також вивести свою команду до плей-офф Ліги чемпіонів.

Статистика: 17 голів та 5 асистів у 20 матчах

Харрі Кейн (З Тоттенгема – до Баварії)

Найцікавіша і найтриваліша сага з відходом лідера збірної Англії в клуб, який може виграти трофеї завершилася! Як виявилося, 100 млн євро було достатньо для того, щоб переконати "шпор" розлучитися з легендою клубу.

Початок кар'єри у Кейна не вдався, адже його кинули в бій у першому ж матчі сезону за Суперкубок Німеччини, де "прокляття" форварда продовжило діяти. Мюнхенці не виграли трофей.

Далі у Гаррі пішла біла смуга. 30-річний став оформлювати результативні дії одна за одною. Наразі гравець є лідером чемпіонату із забитих м'ячів.

Статистика: 24 голи та 8 асистів у 20 матчах

Алекс Грімальдо (З Бенфіки - до Баєра)

Перехід Грімальдо є важливим кроком у розвитку Байєра. Клуб хоче боротися за чемпіонство у Бундеслізі, і фулбек є одним із гравців, які можуть допомогти команді досягти цих цілей.

Іспанець вже покращив оборонну та атакуючу гру команди. Гримальдо має гарний дриблінг і може створювати моменти для партнерів, при цьому сам неодноразово завершуючи небезпечні епізоди біля чужих воріт.

Гримальдо дав Хабі Алонсо варіативність у всіх лініях та побудовах команди під час матчу. А найголовніше - захисник поповнив лави Байєра абсолютно безкоштовно, принісши вже неймовірну перемогу клубу.

Статистика: 9 голів та 9 асистів у 23 матчах

Віктор Циганков та Артем Довбик (З УПЛ – до Жирони)

Віктор Циганков та Артем Довбик – два українські футболісти, які перейшли до Жирони у січні та серпні 2023 року відповідно. Обидва гравці вже встигли проявити себе у складі іспанського клубу та стали одними з його ключових гравців.

Циганков - це талановитий вінгер з чудовою технікою, швидкістю та дриблінгом. Він може грати як на правому, так і на лівому фланзі атаки.

Довбик - це потужний та технічний нападник із гарним гольовим чуттям. Він є таранним форвардом-завершителем, який доречний кожній команді світу.

Прихід Циганкова і Довбика дозволила Жироні значно покращити свою атакуючу гру. Минулого сезону клуб забив лише 38 голів у 38 матчах Ла Ліги. Цього сезону Жирона вже забила 34 голи у 13 матчах, що є найкращим результатом у лізі.

Загалом перехід Циганкова і Довбика до Жирони - це один із найкращих трансферів в історії клубу. Обидва гравці вже встигли проявити себе у складі іспанського клубу та стали одними з його ключових гравців.

Статистика: 13 голів та 5 асистів у 16 ​​матчах на двох

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK