Президент Реала виступив із заявою щодо рішення по Супрелізі

Флорентіно Перес не приховує свого задоволення рішенням Суду Європейського Союзу.
2023 г., 21 грудня, 12:48
Флорентіно Перес / ФК Реал Мадрид
Флорентіно Перес / ФК Реал Мадрид

У четвер, 21 грудня, Суд Європейського Союзу визнав неправомірним рішення УЄФА та ФІФА карати клуби та гравців, які хочуть брати участь у Суперлізі.

Ця новина не могла не потішити головного ініціатора створення нового турніру Флорентіно Переса. Відповідна заява президента Реала була опублікована на офіційному сайті мадридського клубу.

"У Реалі ми з величезним задоволенням вітаємо рішення, прийняте Судом Європейського союзу, який відповідає за гарантію наших принципів, цінностей та свобод. Найближчими днями ми уважно вивчимо масштаби цієї резолюції, але я передбачаю два висновки, що мають велике історичне значення".

"По-перше, європейський клубний футбол не є і ніколи більше не буде монополією. А по-друге, що від сьогодні клуби будуть господарями своєї долі".

"Клуби бачать наше право пропонувати та просувати європейські змагання, які модернізують наш вид спорту та залучають уболівальників з усього світу. Сьогодні вільна Європа знову перемогла, і сьогодні тріумфують також футбол та його вболівальники".

Джерело: Getty Images

"Перед обличчям тиску, який ми зазнавали протягом двох років, сьогодні тріумфують закон, розум і свобода. І з цієї причини Реал Мадрид продовжить працювати на благо футболу".

"Подібно до того, як майже сімдесят років тому ми зробили фундаментальний крок в історії футболу, створивши Кубок європейських чемпіонів, сьогодні на нас знову лежить обов'язок і відповідальність дати європейському футболу новий імпульс, якого він так гостро потребує".

"І щоб цього досягти, ми продовжимо захищати сучасний проєкт, повністю сумісний з національними змаганнями, відкритий для всіх, заснований на спортивних перевагах і який ефективно прищеплюватиме повагу до фінансового фейр-плей".

Енріке Сересо та Флорентіно Перес
Енріке Сересо та Флорентіно Перес / Джерело: Getty Images

"Проєкт, який принесе економічну стійкість усім клубам і, перш за все, захистить гравців та надихне вболівальників по всьому світу".

"Ми зробимо це, незважаючи на кампанії, які ми пережили і які, без сумніву, з сьогоднішнього дня посилюватимуться. Але ніхто не казав, що покінчити з монополією через стільки десятиліть буде легко".

"Перед нами чудова можливість покращити європейський клубний футбол. Футбол на піку XXI століття, з прозорим управлінням, що вміє співіснувати з новими технологіями і знову викликає пристрасть та емоції, яких справді потребують уболівальники".

Джерело: Getty Images

"Дозвольте мені сказати європейським клубам, що ми знаходимося на початку нового часу, в якому ми можемо працювати вільно, за допомогою конструктивного діалогу, без погроз, не виступаючи проти чогось чи когось, і з метою продовження інновацій та модернізації футболу, підігріваючи пристрасть фанів".

"З сьогоднішнього дня сьогодення та майбутнє європейського футболу нарешті знаходяться в руках клубів, гравців та їхніх уболівальників. Наша доля належить нам, і перед нами лежить велика відповідальність. Цей день ознаменує собою "до" і "після". ​​Це великий день для історії футболу та історії спорту".

Раніше компанія А22, яка допомагає клубам з організацією Суперліги, також з радістю прокоментувала це рішення Суду Європейського Союзу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK