Тотенгем - Манчестер Сіті 0:1: огляд матчу та результат гри 26.01.2024

Команда Пепа Гвардіоли змогла перервати кілька невдалих серій, пов'язаних із виїзними матчами проти "шпор".
27 січня, 00:08
Гол Натана Аке / Getty Images
Гол Натана Аке / Getty Images

У п'ятницю, 26 січня, в рамках 1/16 фіналу кубка Англії пройшов центральний матч усієї стадії: Манчестер Сіті завітав у гості до Тоттенгема.

Останні п'ять гостьових матчів на цьому стадіоні для команди Пепа Гвардіоли завершилися однаковим результатом – поразкою.

"Шпори" виграли усі п'ять зустрічей із загальним рахунком 7:0. А тому "містяни" мали хорошу мотивацію, щоб перервати невдалу серію.

І вже на п'ятій хвилині гості були близькі до того, щоб закласти фундамент майбутнього успіху, проте суддя скасував гол Оскара Бобба через офсайд.

Першу половину матчу команда Анге Постекоглу провела огидно. Вона нічого не могла вдіяти з опонентом – 10:0 за ударами по воротах на користь Ман Сіті. Але й у "містян" була проблема - вони не могли влучити у площину воріт (всього два влучання).

Джерело: Getty Images

Після перерви ситуація не змінилася. Гості продовжили володіти ініціативою та завдавати удар за ударом. У той же час господарям поля вдалося завдати аж одного удару, який так і залишився єдиним за всі 90 хвилин основного часу.

Як би класно не грав Сіті, забити все не вдавалося. Але й ця проблема вирішилася.

На 88-й хвилині Кевін Де Брюйне подав із кутового. Йошко Гвардіол завадив Гульєльмо Вікаріо як слід відбити кулаками м'яч.

У результаті Натан Аке виявився першим на добиванні і переправив м'яч у сітку воріт "шпор". Гол могли скасувати, якби вважали боротьбу Гвардіола нападом на воротаря, але суддя вказав на центр поля.

Лондонцям навіть не зміг допомогти Джеймс Меддісон, якого випустили на останні 20 хвилин. Хавбек зіграв уперше з листопада 2023 року.

У результаті Манчестер Сіті вдалося перервати невдалу серію, забити гол на полі Тоттенгема вперше з 2018 року і пройти до наступної стадії кубка Англії.

Читайте також: Челсі та Астон Вілла голів не забивали - поява Мудрика нічого не змінила

Статистика матчу Тоттенгем - Манчестер Сити 1/16 финала кубка Англии

Тоттенгем - Манчестер Сіті 0:1
Гол: Аке, 88.

Очікувані голи (xG): 0,25 - 2,19
Володіння м'ячем: 43% - 57%
Удари: 1 - 18
Удари в площину: 1 - 5
Фоли: 9 - 19

Тоттенгем: Вікаріо - Порро, Ромеро, ван де Вен, Удоджі - Гойб'єрг (Скарлетт, 90+1), Бентанкур (Меддісон, 73), Джонсон (Скіпп, 73) - Кулусевскі, Рішарлісон, Вернер.

Манчестер Сіті: Ортега - Вокер, Діаш, Аке, Гвардіол - Родрі, Ковачич, Сілва - Фоден, Альварес (Де Брюйне, 65), Бобб (Доку, 65).

Попередження: Удоджі, Порро - Ковачич, Діаш, Гваардіол, Доку.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK