Шахтар - Марсель: анонс та прогноз на матч Ліги Європи 15.02.2024

ISPORT розповідає про найважливіші моменти перед грою в Гамбурзі.
15 лютого, 08:09
Шахтар / shakhtar.com
Шахтар / shakhtar.com

У четвер, 15 лютого, відбудеться перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між Шахтарем та Марселем.

Для обох команд цей поєдинок - це можливість створити собі перевагу перед матчем-відповіддю, або в найкращому випадку закрити всі питання одразу ж.

Зустріч відбудеться на Фолькспаркштадіон у німецькому Гамбурзі, який є домашньою ареною однойменного клубу в другій Бундеслізі та Шахтаря в єврокубках.

ISPORT виділив все найголовніше, що потрібно знати перед цією грою.

Результати останніх матчів

Шахтар свій останній офіційний поєдинок зіграв ще минулого року, коли в Лізі Чемпіонів програв Порту в "гольовій перестрілці" (3:5). Під час підготовки до другої частини сезону, і в тому числі до цього матчу, "гірники" провели 7 товариських зустрічей.

У спаррингах були обіграні вірменський П'юнік, польський Лех та туркменський Аркадаг, були програні протистояння боснійському Вележу з Мостара та чеському Градец-Кралове, а в нічию колектив Марино Пушича зіграв проти польської Лехії та словацького Марібора.

Читайте також: Марсель - Шахтар: де дивитися матч Ліги Європи

Що стосується французького клубу, то вони не можуть собі дозволити "розкіш" підготовки до поєдинку Ліги Європи за допомогою матчів без турнірного значення, адже чемпіонат та Кубок Франції у самому розпалі.

Якщо брати дистанцію у ті ж таки останні 7 поєдинків, то у провансальців доволі серйозні проблеми. За цей час була здобута всього одна перемога - проти Тьйонвілля з п'ятого дивізіону (1:0).

Джерело: Getty Images

В матчах проти Монпельє, Страсбура, Монако та Меца колектив Дженнаро Гаттузо зіграв внічию. При тому, цікаво, що в грі з монегасками команда італійця була в більшості з 11 хвилини зустрічі, а з 86 хвилини гра взагалі тривала в форматі 11 на 9.

Також Марсель програв "дербі Олімпіків" Ліону і в серії пенальті вилетів з Кубку Франції від минулорічного суперника Шахтаря на цій стадії Ліги Європи - Ренна.

Орієнтовні склади

Шахтар: Різник - Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров - Степаненко, Судаков, Бондаренко - Кевін, Сікан, Невертон

Марсель: Пау Лопес - Клаусс, Мбемба, Балерді, Мерлен - Жан Онана, Унаї, Аріт - Мумбанья, Обамеянг, Луїс Енріке

Цікаві факти

  • Шахтар та Марсель двічі зустрічались в своїй історії (обидва рази переміг Шахтар)
  • Статистика голів: 3:1 на користь Шахтаря
  • "Гірники" грали проти французького клубу в сезоні-2008/09, коли стали володарями Кубка УЄФА
  • Найкращий бомбардир Шахтаря в цьогорічному розіграші Єврокубків Данило Сікан (4 голи), у Марселя П'єр-Емерік Обамеянг (5 голів)

Прогноз

Одразу після жеребкування навряд чи можна було сподіватись на якісь шанси для українського клубу, проте з того часу багато, що змінилося.

Шахтар провів серйозну трансферну кампанію, значно посиливши якість складу, а в Марселя "вилетіло" декілька ключових виконавців, що серйозно вплинуло на форму команди і її надії на прохід в наступну стадію.

Звісно, казати, що в цій парі "все повністю перевернулось з ніг на голову" буде занадто гучно, проте, український клуб точно може претендувати на перемогу в номінально домашньому матчі, що дозволить йому почуватись комфортніше в гостях.

Джерело: shakhtar.com

Прогноз: Перемога Шахтаря 2:1

Читайте також: Марсель - Шахтар: прогноз на матч Ліги Європи

На ISPORT також буде доступна текстова онлайн-трансляція матчу Шахтар - Марсель, яка розпочнеться за кілька хвилин до старту поєдинку. Сам матч заплановано на 19:45 за київським часом. 

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK