Ліверпуль скористався допомогою вчених під час підготовки до фіналу кубка ліги проти Челсі

Мерсісайдський клуб уже не вперше співпрацює з німецькими нейробіологами.
24 лютого, 16:57
Лейндерс, Клопп та Матос / Getty Images
Лейндерс, Клопп та Матос / Getty Images

У неділю, 25 лютого, у Лондоні на Вемблі відбудеться фінал кубка англійської ліги, в якому зійдуться Челсі та Ліверпуль.

У рамках підготовки до цього поєдинку мерсисайдці скористалися нестандартною допомогою німецьких вчених.

Як повідомляє The Athletic, цього тижня Ліверпуль працював з нейробіологами, які допомагали футболістам підготуватися до можливої ​​серії післяматчевих пенальті.

Доктор Ніклас Хауслер і Патрік Ханчке, співзасновники потсдамської компанії Neuro11, прикріплювали електроди до голів гравців, щоб виміряти мозкову активність і допомогти їм потрапити "в зону", досягнувши оптимального психічного стану.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Зірку Ліверпуля переслідує божевільна фанатка - він найняв охоронців і змінив номер

За інформацією джерела, більша частина їхньої початкової роботи з клубом була зосереджена на Тренті Александер-Арнольді та Мохамеді Салаху, але згодом їх повноваження були розширені за рахунок індивідуальних планів для кожного члена команди.

Вперше вони почали працювати з клубом улітку 2021 року. Головний тренер "червоних" Юрген Клопп потім зазначав, що вони відіграли важливу роль у перемозі його команди над Челсі у двох фіналах кубків.

Фінал кубка ліги та кубка Англії 2022 року закінчилися серією пенальті. Команда Клоппа в кожному випадку взяла гору (6:5 та 11:10). За дві серії пенальті вони забили 17 із 18 пенальті – лише Садіо Мане одного разу не реалізував свій удар.

Команда Neuro11 також допомагала Ліверпулю в січні перед півфінальним матчем-відповіддю кубка ліги проти Фулгема. У неділю вони будуть серед гостей клубу на трибунах Вемблі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK