Приниження Юнайтед та камбек проти Барси: найкращі матчі Клоппа в Ліверпулі

Юрген Клопп провів неймовірний період в Ліверпулі, згадуємо найбільш знакові поєдинки під його керівництвом.
29 лютого, 11:15

За дев'ять років у Ліверпулі Юрген Клопп без сумніву став легендарною фігурою в історії клубу. Очоливши команду в жовтні 2015 року, німецький фахівець зумів виграти всі можливі трофеї, граючи водночас у дуже ефектний і ефективний футбол.

Складно повірити, що Клопп залишає клуб наприкінці сезону-2023/24. Невідомо, що чекає на Ліверпуль попереду, але з відходом німця в клубі точно закінчується велика ера. Ера, в яку вболівальники мерсисайдців завжди знали, що як би не складався матч, команда завжди може перемогти. Ми вирішили згадати, найяскравіші перемоги Ліверпуля за часів Юргена Клоппа.

23 січня 2016 року
Норвіч - Ліверпуль 4:5

Перші місяці роботи Клоппа в Ліверпулі були дуже непростими, адже йому доводилося розбирати безлад, що залишився після Брендона Роджерса.

Виїзд у Норвіч не обіцяв нічого цікавого, а обернувся справжньою драмою, коли команди оформили два камбеки один за одним. Спочатку на 90+2 хвилині господарі зуміли вирівняти рахунок 4:4, але у хлопців Клоппа вже починав проглядатися майбутній характер чемпіонів.

Адам Лаллана вирвав перемогу для мерсисайдців на 90+5 хвилині, а потім, святкуючи, примудрився зламати окуляри своєму головному тренеру.

Джерело: Getty Images

2 березня 2016 року
Ліверпуль - Манчестер Сіті 3:0

Напередодні Ліверпуль поступився Сіті у фіналі Кубка ліги, тому до матчу хлопці Клоппа підходили з рішучістю помститися хоча б у чемпіонаті. 

Мерсисайдці каменя на камені не залишили від суперників на Енфілді, повністю перегравши "містян" за всіма пунктами і забивши їм три голи.

Джерело: Getty Images

14 квітня 2016 року
Ліверпуль - Боруссія Д 4:3

Ще один гідний приклад того, як Клопп вчив свою команду ніколи не здаватися. Після першого матчу мерсисайдцям потрібна була перемога, але в перші 10 хвилин Боруссія забила двічі.

Орігі відіграв один м'яч, але Ройс знову поставив Ліверпуль у дуже важке становище. Що б там не сказав Клопп своїй команді в перерві, але "червоні" вийшли і оформили крутий камбек практично за 10 хвилин.

Джерело: Getty Images

2 грудня 2018 року
Ліверпуль - Евертон 1:0

Це був надскладний матч для обох команд, все йшло до того, що дербі закінчиться нічиєю, але Клопп вирішив випустити Орігі, який тоді часто ставав джокером команди.

Спочатку бельгієць змарнував два вірних моменти, суддя не поставив чистісінький пенальті за руку Сігурдссона і здавалося, що сама доля на боці "ірисок". Однак на останній компенсованій хвилині Орігі скористався помилкою Пікфорда і забив переможний гол.

Клопп настільки був радий, що вибіг на поле святкувати з командою. Пізніше німецькому фахівцеві довелося вибачатися за свою бурхливу реакцію.

Джерело: Getty Images

2 листопада 2019 року
Астон Вілла - Ліверпуль 1:2

Ще один неймовірний камбек, який майже дозволив Ліверпулю взяти чемпіонський титул. На той момент безпрограшна серія клубу становила 10 матчів і все говорило про те, що тепер вона перерветься.

Вілла вела протягом усього матчу, і коли на табло залишалися останні хвилини команда Юргена Клоппа знову зробила неможливе, забивши два голи в компенсований час.

Джерело: Getty Images

7 травня 2019 року
Ліверпуль - Барселона 4:0

Того ж 2019 року Ліверпуль оформив один із найкрутіших камбеків в історії Ліги чемпіонів. Після першого матчу мерсисайдці мали забивати чотири голи, щоб проходити далі, а лідери - Салах і Фірміно - були відсутні. Завдання здавалося нездійсненним.

Однак Юрген Клопп, схоже, таких слів не знає, бо на Енфілді Ліверпуль з перших секунд був націлений на розгром і, що найнеймовірніше, так і вийшло. Дублі Орігі та Вейналдума дозволили вийти команді у фінал і завоювати кубок Ліги чемпіонів.

Джерело: Getty Images

16 травня 2021 року
Вест Бромвіч - Ліверпуль 1:2

Черговий камбек у дуже непростому для клубу сезоні. Але для вболівальників Ліверпуля цей матч став знаковим, адже переможний гол на останніх хвилинах матчу оформив Аліссон.

Бразилець прийшов на кутовий і виборов перемогу для своєї команди, а також став першим воротарем в історії клубу, який записав гол на свій рахунок.

Джерело: Getty Images

27 серпня 2022 року
Ліверпуль - Борнмут 9:0

Ліверпуль слабо почав цей сезон, жодної перемоги в перших трьох турах і тут на Енфілд приїжджає Борнмут.

Схоже, "вишням" не пощастило потрапити під гарячу руку мерсисайдців, уже в першому таймі хлопці Клоппа забили п'ять голів, а потім ще чотири в другому. Найбільша перемога Ліверпуля за Юргена Клоппа.

Джерело: Getty Images

5 березня 2023 року
Ліверпуль - Манчестер Юнайтед 7:0

Одне з найяскравіших англійських дербі закінчилося повним тріумфом для одних і ганьбою для інших. У першому таймі все було спокійно, Ліверпуль впевнено вів в один м'яч і нічого не віщувало біди.

А ось другий тайм вболівальники МЮ запам'ятали, як справжнє пекло. Відразу ж з самого початку тайму Ліверпуль став трощити, шість голів за 45 хвилин і розгромна перемога над принциповим суперником.

Джерело: Getty Images

До кінця сезону ще залишається небагато часу, і хтозна, можливо, Ліверпуль Юргена Клоппа подарує фанатам футболу ще одну неймовірну перемогу. Дуже шкода, що німецький тренер вирішив покинути клуб, в якому він став легендою.

Goal, адаптація Андрій Безуглий

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ліверпуль Юрген Клопп

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK