Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед 3:1: огляд матчу та результат гри 03.03.2024

Дубль Філа Фодена та гол Ерлінга Голанда звели нанівець шедевр Маркуса Решфорда, після якого "червоні дияволи" зовсім забули, що таке атака.
3 березня, 19:47
Голанд, Сілва та Фоден / Getty Images
Голанд, Сілва та Фоден / Getty Images

У неділю, 3 березня, на Етіхаді в рамках 27-го туру Англійської Прем'єр-ліги відбулося Манчестерське дербі між Сіті та Юнайтед.

Усі чудово розуміли, в якому ключі відбуватиметься матч. І саме так він і пройшов. Хоча варто визнати, що події на старті поєдинку змусили подумати, що результат може бути іншим.

Сіті очікувано з перших секунд заволодів ініціативою, а Юнайтед втиснувся у власний штрафний майданчик. Гостям удалося відбитися від стартового навалу на свої ворота.

Швидкий гол уболівальники побачили, але у виконанні не тієї команди. На 8-й хвилині "червоні дияволи" втекли в атаку. Бруно Фернандеш, будучи на лінії штрафної спиною до воріт, покотив м'яч під удар Маркусу Решфорду.

Англієць завдав потужного удару метрів з 25-ти - м'яч рикошетом від поперечини влетів у сітку воріт Едерсона, який не мав жодного шансу відбити цей постріл.

Джерело: Getty Images

Надалі Решфорд мав ще два відмінні шанси, але в першому він не зміг втекти на "побачення" з воротарем через поганий прийом м'яча, а в другому він не зумів як слід влучити по м'ячу під час удару з кількох метрів.

Оформивши перевагу, гості повернулися до оборони, а "містяни" почали щоразу штурмувати їх штрафну площу.

І хоча загалом оборона МЮ справлялася з погрозами, небезпечні моменти біля воріт Андре Онана все одно створювалися. Чого тільки вартий неймовірний промах Ерлінга Голанда, який ударив з лінії воротарської вище поперечини.

Все ж таки після перерви команда Пепа Гвардіоли взяла своє. Цього разу на шедевр Решфорда відповів своїм шедевром Філ Фоден. Вінгер Сіті отримав м'яч біля штрафного майданчика і змістився ближче до центру, після чого завдав удару в дальній кут, з яким не впорався Онана.

Джерело: Getty Images

Після гола Фодена було лише одне питання: коли Ман Сіті заб'є друге. Відповідь на це запитання ми отримали за десять хвилин до кінця матчу. І знову головним героєм виступив Фоден.

Хуліан Альварес передачею знайшов англійця у штрафному майданчику суперника, а той завдав точного удару з гострого кута.

Але і на цьому матч не закінчився, оскільки Голанд не хотів йти з поля без гола. У цьому йому люб'язно допоміг Соф'ян Амрабат: марокканець біля своїх воріт подарував м'яч Родрі, який одразу віддав пас на форварда.

Зблизька норвежець відправив м'яч у сітку воріт, чим встановив остаточний рахунок цього дербі.

Джерело: Getty Images

Манчестер Сіті продовжує відставати від Ліверпуля на одне очко, а Манчестер Юнайтед дедалі більше віддаляється від заповітного четвертого місця, до якого тепер 11 балів.

Читайте також: Атлетіко на своєму полі здолав Бетіс

Статистика матчу Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед 27-го туру АПЛ

Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед 3:1
Голи: Фоден, 56, 80, Голанд, 90+1 - Решфорд, 8.

Очікувані голи (xG): 3,15 - 0,19
Володіння м'ячем: 73% - 27%
Удари: 27 - 2
Удари в площину: 8 - 1
Фоли: 5 - 10

Манчестер Сіті: Едерсон - Вокер, Стоунз, Діаш, Аке - Родрі, Сілва, Фоден (Бобб, 90+7), Де Брюйне, Доку (Альварес, 59) - Голанд.

Манчестер Юнайтед: Онана - Далот, Варан, Еванс (Камбвала, 69), Лінделеф - Мейну (Амрабат, 82), Каземіро, МакТоміней - Фернандеш, Гарначо (Форсон, 82) - Решфорд (Антоні, 75).

Попередження: Варан.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK