Чеферін - про невідсторонення білорусі: Жоден політик не вказуватиме нам, що робити

Також функціонер звинуватив країни Заходу в лицемірстві.
9 квітня, 13:35
Александер Чеферін / Getty Images
Александер Чеферін / Getty Images

Глава УЄФА Александер Чеферін пояснив, чому спілка не відсторонює білорусь.

За його словами, відсторонення білоруси - політичне питання, а УЄФА таким не займається. У випадку ж із Росією у них не було іншого вибору.

А потім функціонер і зовсім звинуватив європейських політиків у лицемірстві, заявивши, що ті самі допомагають росії у війні, купуючи її газ.

"Перш за все, жоден політик не буде вказувати нам, що робити. Ми не будемо прислухатися до жодного політика. Я проти бойкотів, мені не подобаються бойкоти чи заборони. Але у випадку з росією просто не було іншого виходу. Ми всі повинні спробувати допомогти зупинити цю війну, це безумство.

Що стосується Білорусі, то кілька політиків написали нам, що всі, хто допомагав росії, мають бути відсторонені. Тепер я запитаю: чи допомагають росії ті, хто купують газ? Чи повинні ми відсторонити всі європейські країни, навіть найбільші, які продовжують купувати газ?

Геостратегічні проблеми мають вирішувати політики. Вимагати від спортивних організацій виконання їхньої роботи - це популізм і не більше того", - сказав Александер Чеферін в інтерв'ю infoLibre.

Раніше, нагадаємо, відомий футболіст розкритикував за популізм Олександра Зінченка.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK