Ковентрі - Манчестер Юнайтед 3:3 (по пен. 2:4): огляд матчу та результат гри 21.04.2024

Фанати другий рік поспіль стануть свідками манчестерського дербі у рамках фінального поєдинку турніру.
21 квітня, 20:29
Расмус Гойлунд та Андре Онана / Getty Images
Расмус Гойлунд та Андре Онана / Getty Images

У неділю, 21 квітня, у Лондоні на Вемблі відбувся другий півфінальний матч Кубка Англії, в якому зійшлися Ковентрі та Манчестер Юнайтед.

У першому таймі манкуніанці, як і личить представнику АПЛ, який грає з представником нижчої ліги, почували себе дуже комфортно, регулярно створюючи небезпечні моменти біля воріт суперника.

На 23-й хвилині Діогу Далот прострілив уздовж воріт, Бредлі Коллінз не зумів перехопити цей пас, який у результаті замкнув Скотт МакТоміней.

У доданий час "червоні дияволи" подвоїли свою перевагу. Бруно Фернандеш виконав кутовий, а Гаррі Магвайр ударом головою замкнув подачу.

Джерело: Getty Images

Після перерви Ковентрі спробував відігратися, але нарвався на контратаку. Маркус Решфорд вбіг у штрафний майданчик, де втратив м'яч. Але того підхопив Фернандеш, який завдав удару. М'яч рикошетом від гравця команди Чемпіоншипу влетів у сітку воріт.

Здавалося, що після цього у Манчестер Юнайтед не виникне проблем для того, щоб довести матч до логічного кінця. Але МЮ не був би МЮ, якби він не сів у калюжу, чим із задоволенням скористався опонент.

На 71-й хвилині Елліс Сіммс ударом з льоту замкнув передачу Фабіо Тавареша. Цей гол ознаменував перехід ініціативи під контроль підопічних Марка Робінса.

За десять хвилин до кінця поєдинку рикошет зіграв вже на користь номінальних господарів поля. Каллум О'Хейр вдарив з-за меж штрафного майданчика, але влучив в Аарона Ван-Біссаку. Рікошет дезорієнтував Андре Онана, який, стоячи на коліні, спостерігав, як м'яч парашутом влітав у його ворота.

Джерело: Getty Images

І поки Ерік тен Хаг не розумів, що робити з тим, що відбувається на полі, Ковентрі зрівняв рахунок. Ван-Біссака рукою заблокував передачу Луїса Бінкса, за що суддя справедливо призначив пенальті. Хаджі Райт із "позначки" переграв Онана і перевів гру у додатковий час.

Варто зазначити, що за таким винятковим виступом своєї команди спостерігав не лише Аврам Глейзер, а й сер Джим Реткліфф. Цікаво, про що новий власник клубу думав у момент, коли "червоні дияволи" втратили перевагу в три голи.

Джерело: Getty Images

У першому екстра-таймі Манчестер трохи згадав, що він взагалі-то фаворит протистояння, але ні до чого серйозного це все одно не призвело.

У другій 15-хвилинці гра злегка вирівнялася, в обох колективів були моменти, Сіммс влучив у перекладину. А за хвилину до кінця додаткового часу Віктор Торп навіть забив, але суддя скасував гол через офсайд у Райта. Таким чином, переможець і учасник фіналу визначився в серії пенальті.

Першим до м'яча підійшов Каземіро і бразилець не те, що повторив, він перевершив досягнення Бернарду Сілви - здавалося, що він ударив лише тому, що його попросили, а не тому, що треба.

Потім свої удари успішно реалізували Райт, Далот, Торп і Еріксен, а удар О'Хейра в лівий кут потягнув Онана.

Фернандеш вивів МЮ своїм ударом уперед, а Бен Шиф відправив м'яч вище воріт. У підсумку все вирішив Расмус Гойлунд, який забив та вивів Манчестер Юнайтед у фінал Кубка Англії. Там підопічні тен Хага другий рік поспіль зіграють із Манчестер Сіті.

Читайте також: Борнмут із Забарним програв Астон Віллі, ведучи в рахунку по ходу матчу

Статистика матчу Ковентрі - Манчестер Юнайтед півфіналу Кубка Англії

Ковентрі - Манчестер Юнайтед 3:3 (по пен. 2:4)
Голи: Сіммс, 71, О'Хейр, 79, Райт, 90+5 - МакТоміней, 23, Магвайр, 45+1, Фернандеш, 58.

Очікувані голи (xG): 1,92 - 2,74
Володіння м'ячем: 41% - 59%
Удари: 19 - 28
Удари в площину: 5 - 6
Фоли: 7 - 10

Ковентрі: Коллінз - ван Евейк, Томас, Латібодьєр (Тавареш, 63 (Годден, 106)), Кітчінг (Бінкс, 63), Шиф - О'Хейр, Екклс (Торп, 63), Бідвелл (Дасілва, 80) - Райт, Сіммс.

Манчестер Юнайтед: Онана - Далот, Каземіро, Магвайр, Ван-Біссака - МакТоміней, Мейну (Еріксен, 72), Гарначо (Антоні, 66), Фернандеш, Решфорд (Діалло, 90+8) - Гойлунд.

Попередження: Томас, Дасілва - Онана.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK