Тоттенгем - Арсенал 2:3: огляд матчу і результат гри 28.04.2024

"Каноніри" взяли гору над "шпорами" у принциповому протистоянні.
28 квітня, 18:02
Арсенал обіграв Тоттенгем / Getty Images
Арсенал обіграв Тоттенгем / Getty Images

У неділю, 28 квітня, у рамках 35-го туру англійської Прем'єр-ліги відбулося північнолондонське дербі, в якому Тоттенгем приймав на своєму полі Арсенал.

"Шпори" у цьому поєдинку ледь не здійснили камбек, програючи у три м'ячі, але в підсумку перемогу у протистоянні святкували "каноніри".

Читайте також: Де Дзербі продовжив падіння, розгромно програвши Борнмуту навіть без Забарного

Арсенал забезпечив собі переконливу перевагу ще у першому таймі. Відкрити рахунок гостям вдалося на 15-й хвилині завдяки автоголу, коли П'єр-Еміль Гейб'єрг зрізав м'яч у власні ворота. Тоттенгем невдовзі міг вирівняти ситуацію, проте гол Міккі ван де Вена не був зарахований через офсайд.

Джерело: Getty Images

А команда Мікеля Артети згодом довела розрив у рахунку до розгромного зусиллями Кая Гаверца. Спочатку німецький півзахисник асистував Букайо Сака, а потім сам замкнув головою подачу з кутового.

Джерело: Getty Images

У середині другої половини зустрічі господарям поля вдалося відіграти один гол після помилки Давіда Раї. Голкіпер Арсенала подарував м'яч Крістіану Ромеро, який успішно скоротив відставання. А ближче до кінця матчу Тоттенгем наблизився і зовсім на відстань одного забитого м'яча, коли Хин Мін Сон реалізував пенальті, призначений за фол Деклана Райса проти Бена Девіса. До фінального свистка "шпори" не залишали спроб відігратися та продовжували тиснути на суперника, проте Арсеналу вдалося втримати переможний результат.

Джерело: Getty Images

Українець Олександр Зінченко весь матч провів на лаві запасних "канонірів".

Арсенал із 80 балами продовжує очолювати турнірну таблицю АПЛ, але Манчестер Сіті, який іде другим, має два матчі в запасі при чотириочковому відставанні. Тоттенгем із 60 пунктами посідає п'яте місце.

Статистика матчу Тоттенгем - Арсенал 35-го туру чемпіонату Англії

Тоттенгем - Арсенал 2:3

Голи: Ромеро 64, Сон 87 (пен.) - Гейб'єрг 15 (аг), Сака 27, Гаверц 38

Очікувані голи (xG): 1.54 - 0.96
Володіння м'ячем: 62% - 38%
Удари: 14 - 9
Удари у площину: 2 - 3
Кутові: 8 - 6
Фоли: 12 - 16
Атаки: 97 - 84

Тоттенгем: Вікаріо - Порро, Ромеро, ван де Вен, Девіс (Ло Чельсо, 89) - Гейб'єрг (Біссума, 64), Бентанкур (Матар Сарр, 46) - Кулушевскі, Меддісон (Рішарлісон, 63), Вернер (Джонсон, 31) - Сон

Арсенал: Рая - Вайт, Саліба, Габріел, Томіясу - Едегор (Ківьор, 89), Парті, Райс - Сака, Гаверц, Троссар (Мартінеллі, 63)

Попередження: Девіс, 81, Кулушевскі, 77 - Парті, 83.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK