Арсенал - Борнмут 3:0: огляд матчу та результат гри 04.05.2024

Олександр Зінченко всю гру просидів на лаві запасних.
4 травня, 16:39
Арсенал - Борнмут / Getty Images
Арсенал - Борнмут / Getty Images

У суботу, 4 травня, у Лондоні в рамках 36 туру Англійської Прем'єр-ліги пройшов матч між Арсеналом і Борнмутом.

У стартовий склад "вишень" повернувся Ілля Забарний, який через хворобу пропустив зустріч із Брайтоном (3:0), що сталося з ним уперше цього сезону. А ось його співвітчизник Олександр Зінченко знову залишився на лаві запасних "канонірів".

Але і без екс-гравця Манчестер Сіті команда Мікеля Артети здобула впевнену перемогу. У першому таймі господарі поля забрали собі м'яч і почали щоразу пробивати по воротах Марка Траверса. Гол хоч і відбувся, але лише з пенальті, що реалізував Букайо Сака.

Після перерви гра трохи вирівнялася: гості згадали, що було б непогано атакувати, щоб спробувати вирвати нічию. Але натомість вони пропустили вдруге.

За 20 хвилин до кінця основного часу Леандро Троссард отримав передачу від Деклана Райса і ударом у дотик відправив м'яч у дальній кут.

Джерело: Getty Images

За кілька хвилин Антуан Семеніо відіграв один м'яч, але суддя після підказки від VAR скасував взяття воріт. Справа в тому, що Домінік Соланке плечем зачепив Давіда Райя, який через це невдало вибив кулаком м'яч прямо на Семеніо. Хоча у подібних ситуаціях, коли Бен Вайт при кутових заштовхує воротаря суперника у ворота, судді мовчать.

Вже у доданий час лондонці довели рахунок до розгромного. Габріель Жезус помітив забігання Деклана Райса і віддав йому пас. Хавбек прийняв м'яч і з гострого кута "прошив" Траверса.

У підсумку Арсенал заробив три очки, які дозволили йому відірватися від Манчестер Сіті на чотири очки. Однак "містяни" зіграли на два матчі менше. Борнмут у свою чергу залишився десятим із 48 очками.

Читайте також: Рух двічі відігрувався й уникнув поразки від Олександрії

Статистика матчу Арсенал - Борнмут 36-го туру АПЛ

Арсенал - Борнмут 3:0
Голи: Сака, 45 (пен.), Троссард, 70, Райс, 90+7.

Очікувані голи (xG): 3,45 - 0,40
Володіння м'ячем: 55% - 45%
Удари: 24 - 7
Удари в площину: 9 - 2
Фоли: 16 - 12

Арсенал: Райя - Вайт, Саліба, Габріель, Томіясу - Едегор, Парті, Райс - Сака (Жезус, 85), Гаверц, Троссард (Мартінеллі, 81).

Борнмут: Траверс - Сміт (Ааронс, 89), Забарний, Сенесі (Унал, 79), Уаттара - Кук, Крісті, Семеніо, Скотт (Біллінг, 71), Клюйверт (Февр, 89) - Соланке.

Попередження: Парті, Гаверц - Скотт, Сміт, Крісті.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK