Тоні Кроос оголосив про завершення кар'єри після чемпіонату Європи-2024

Німецький футболіст вирішив піти на піку можливостей, не чекаючи помітного спаду в його грі.
21 травня, 14:14
Тоні Кроос / Getty Images
Тоні Кроос / Getty Images

Мадридський Реал на своєму офіційному сайті оголосив, що Тоні Кроос завершить професійну кар'єру після чемпіонату Європи 2024 року.

Останнім часом була інформація про те, що клуб веде переговори з 34-річним хавбеком про новий контракт, оскільки чинна угода добігає кінця по закінченню нинішнього сезону.

У підсумку футболіст збірної Німеччини прийняв рішення "повісити бутси на цвях". Про свій відхід Кроос оголосив, опублікувавши в соціальних мережах лист для фанатів.

"17 липня 2014 року – день моєї презентації в Реалі, день, який змінив моє життя. Моє життя як футболіста, але особливо як людини. Це був початок нового розділу в найбільшому клубі світу. Через 10 років, наприкінці сезону, цей розділ підходить до кінця. Ніколи не забуду той зухвалий успішний час!".

"Я хотів би особливо подякувати всім, хто вітав мене з відкритим серцем і довіряв мені. Але особливо мені хотілося б подякувати вам, дорогі мадридисти, за вашу прихильність і любов з першого й до останнього дня".

Джерело: Getty Images

"Водночас це рішення означає, що моя кар'єра чинного футболіста завершиться цього літа після чемпіонату Європи. Як я завжди казав: Реал Мадрид був і буде моїм останнім клубом".

"Я щасливий і пишаюся тим, що подумки знайшов правильний час для свого рішення і зміг обрати його самостійно. Моєю метою завжди було завершити кар'єру на піку своїх можливостей. Відтепер провідна думка одна: 15 кубок Ліги чемпіонів! HALA MADRID Y NADA MAS".

Читайте також: Легендарний голкіпер Реала кардинально змінив імідж на свій День народження

Тоні Кроос приєднався до Реалу влітку 2014 року, перейшовши з Баварії за 25 мільйонів євро. За десять років у Мадриді німецький півзахисник записав на свій рахунок 28 голів та 98 результативних передач у 463 матчах за королівський клуб.

Разом із "вершковими" Кроос по чотири рази вигравав чемпіонат Іспанії, Суперкубок Іспанії, Лігу чемпіонів та Суперкубок УЄФА. Він також п'ять разів ставав переможцем Клубного чемпіонату світу, а також одного разу – Кубка Іспанії.

Незабаром Тоні Кроос матиме змогу виграти п'ятий кубок Ліги чемпіонів разом з Реалом, адже 1 червня на Вемблі в Лондоні іспанський колектив зіграє у фінальному поєдинку турніру проти дортмундської Боруссії.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK