Тоттенгем - Арсенал 0:1: огляд матчу та результат гри 15.09.2024

Гол Габріела після кутового приніс "канонірам" три очки в матчі з принциповим суперником.
15 вересня, 17:59
Арсенал Лондон / Getty Images
Арсенал Лондон / Getty Images

У неділю, 15 вересня, в рамках четвертого туру Англійської Прем'єр-ліги відбулося сєвєролондонське дербі Тоттенгема й Арсеналу.

На відміну від їхніх попередніх зустрічей, ця вийшла не найбільш захопливою. Команди мало створювали, мало пробивали по воротах. І якщо їм вдавалося пробити, то ці удари далеко не завжди турбували воротарів.

А ось чого було багато, так це боротьби, зупинок і попереджень. Тільки в одному першому таймі головний арбітр сім разів діставав із кишені жовту картку.

У другому таймі команди трохи заспокоїлися, що пішло на користь підопічним Ангелоса Постекоглу. Саме господарі поля володіли умовною перевагою, проте не їм вдалося відзначитися голом.

На 64-й хвилині Букайо Сака виконав навіс із кутового, а Габріел виграв боротьбу в Крістіана Ромеро та ударом головою пробив по центру, з чим не впорався Гульєльмо Вікаріо.

Джерело: Getty Images

На цьому моменти "канонірів" у цій грі, по суті, закінчилися. Команда Мікеля Артети почала грати за результатом, ніби запрошуючи "шпор" атакувати.

Розчаруванням для іспанського наставника стала травма Сака наприкінці поєдинку - і це напередодні старту Ліги чемпіонів і майбутнього матчу з Манчестер Сіті.

У Тоттенгема було повно часу, щоб відігратися + суддя додав п'ять хвилин до другого тайму. Але нічого конкретного господарі поля не створили. Хіба що можна згадати удар Деяна Кулусевські з-за меж штрафного, але м'яч пролетів над поперечиною.

Арсенал здобув третю перемогу в чемпіонаті, яка підняла його на друге місце - лондонці відстають від Манчестер Сіті на два очки.

Тоттенгем же залишився тринадцятим із чотирма балами в активі.

Читайте також: Пізній гол приніс Кривбасу мінімальну перемогу над Лівим Берегом

Статистика матчу Тоттенгем - Арсенал четвертого туру АПЛ

Тоттенгем - Арсенал 0:1
Гол: Габріел, 64.

Очікувані голи (xG): 0.84 - 0.66
Володіння м'ячем: 64% - 36%
Удари: 14 - 8
Удари в площину: 5 - 4
Фоли: 13 - 10

Тоттенгем: Вікаріо - Порро, Ромеро, ван де Вен, Удогі - Кулусевські, Бентанкур (Сарр, 68), Меддісон (Вернер, 80) - Джонсон (Одобер, 68), Соланке, Сон.

Арсенал: Райя - Вайт, Саліба, Габріел, Тімбер - Жоржиньо, Парті, Троссар (Жезус, 80) - Сака (Нванері, 86), Гаверц, Мартінеллі (Стерлінг, 80).

Попередження: Удогі, Бентанкур, Вікаріо, ван де Вен, Кулусевські - Саліба, Тімбер, Жоржиньо.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK