"Джордан захищався як божевільний": Мбаппе отримував потужні мотиваційні промови від Енріке

Тренер хотів, щоб форвард більше працював на команду, приносячи їй перемоги не тільки голами.
Вчора, 22:44
Кіліан Мбаппе та Луїс Енріке / Getty Images
Кіліан Мбаппе та Луїс Енріке / Getty Images

У своєму останньому сезоні в ПСЖ Кіліан Мбаппе зіткнувся з проблемами з керівництвом клубу, яке не хотіло, щоб він грав.

Але головний тренер парижан Луїс Енріке зробив усе, щоб повернути свого підопічного на поле. Але це було не єдине, в чому іспанець допомагав футболістові.

У документальному фільмі про ПСЖ був продемонстрований момент, коли Енріке і Мбаппе розбирають перший чвертьфінальний матч Ліги чемпіонів проти Барселони (2:3).

"Я читав, що тобі подобається Майкл Джордан. Він хапав своїх одноклубників за яйця і захищався як божевільний су*ий син. Ти повинен подавати такий приклад як людина і як гравець", - наводить слова тренера Daily Mail.

"Якщо ти збираєшся пресингувати, ти будеш пресингувати (Пау) Кубарсі. Саме ти будеш прикривати Кубарсі. І ти проведеш весь матч, пресингуючи Кубарсі, щоб він не просувався вперед, пресингуючи тер Штегена, щоб він грав швидко, і швидко повертаючись назад".

"Навіщо? Щоб бути лідером. Тому що ти думаєш, що повинен забивати наші голи".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Мбаппе та ще один гравець Реала не були викликані в збірну Франції

Незважаючи на напружену атмосферу, Енріке похвалив француза за його здібності, але наголосив, що йому потрібно більше працювати для своїх товаришів по команді.

"Ти - феномен, гравець світового класу. Без сумніву. Але для мене цього недостатньо. Справжній лідер - це той, хто, коли ти не можеш допомогти нам голами, допомагає нам у всьому, що має значення".

"Це те, що я хочу, щоб ти зробив. Як лідер тут. Тобі залишилося провести дві гри. Я хочу, щоб ти пішов через великі двері. Без жодного жалю". 

"Але ти повинен виграти їх. Не атакуючи. Ти чудовий нападник. Ти атакуєш як божевільний. Я знаю це. Але того дня, коли ти не можеш атакувати, ти маєш стати найвеличнышим захисником усіх часів. Ось це лідер. Ось це Майкл Джордан".

Судячи з усього слова Енріке спрацювали: у матчі-відповіді ПСЖ розгромив Барселону 4:1, а Мбаппе оформив дубль.

Однак французький клуб не зміг подолати стадію півфіналу, де їх зупинила дортмундська Боруссія, яка програла у свою чергу потім у фіналі Реалу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK