Президент Ла Ліги розповів, що разом з АПЛ та FIFpro буде позиватись на ФІФА

Готується скарга в органи Європейського союзу.
12 жовтня, 18:29
Хав'єр Тебас / Getty Images
Хав'єр Тебас / Getty Images

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас розповів, що організція, яку він очолює разом з АПЛ та FIFPro (міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів) будуть позиватись на ФІФА у органи Європейського союзу.

За словами Тебаса, в понеділок, 14 жовтня, пройде прес-конференція, де стане відомо більше інформації.

"У понеділок ми проведемо спільну пресконференцію з FIFPro (Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів — прим.), Ла Лігою та англійською Прем'єр-лігою. Ми збираємося поскаржитися на ФІФА в органи Європейського союзу за односторонні рішення.

Тепер нам доведеться проковтнути новий клубний чемпіонат світу, тому що ФІФА так вирішила. Але жодна національна ліга з цим не згодна".

Читайте також: Тренер Жирони поскаржився на щільний графік команди

Хав'єр також похвалив FIFpro за те, що вони зрозуміли, наскільки важливо відстоювати інтереси гравців в умовах підвищення кількості матчів.

"Добре, що у FIFPro зрозуміли, що таке розширення календаря шкодить не тільки тим 300 гравцям, які грають у всіх змаганнях, а й десяткам тисяч, які в них не беруть участі. Ми не можемо організовувати світовий футбол в інтересах 300 гравців і 20 клубів. Внутрішні чемпіонати страждають від нового формату Ліги чемпіонів.

FIFPro усвідомила, що це важливо, і що ми повинні захищати цю індустрію на глобальному рівні", — сказав іспанський функціонер.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: FIFA fifpro АПЛ Ла Ліга

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK