Столітня історія, кризи та гравці з УПЛ: з ким зіграє Динамо в Лізі конференцій

ISPORT.ua розповідає головне про грецький клуб Аріс, з яким зіграють кияни.
2023 г., 7 серпня, 08:00
Аріс
Аріс

У четвер, 10 серпня, київське Динамо почне свій шлях у кваліфікації Ліги конференцій. Суперником "біло-синіх" буде Аріс із Греції.

Кияни мають подолати кілька етапів відбору, щоб опинитися в групі. Грецький клуб уже пройшов один етап кваліфікації, відчувши смак єврокубків у поточному сезоні.

ISPORT виділяє цікаві факти, які описують Аріс.

Читайте також: Дніпро-1 вилетів у Лігу Європи, де зустрінеться з представником Чехії

Історія

Грецький клуб був створений у 1914 році, що відразу говорить про його історичне минуле. Ми не будемо заглиблюватися в минуле, але скажемо, що всі три чемпіонства були завойовані в першій половині 20 століття.

Наприкінці минулого століття Аріс був на межі банкрутства, що призводило до вильоту в нижчий дивізіон. Йому вдавалося повертатися, а також потрапляти в єврокубки.

Останній важкий період у клубу був у 2014 році, коли через фінансові проблеми Аріс понизився до регіональної ліги. За кілька сезонів і розв'язання проблем - греки повернулися в еліту своєї країни, відразу ставши претендентом на єврокубки.

У 2021 і 2022 роках Аріс досяг піку свого успіху, вигравши бронзові медалі чемпіонату Греції.

Домашній стадіон клубу - Клеантіс Вікелідіс. Арена була побудована в 1951 році і вміщує в себе близько 24 тисяч глядачів.

Результати

Минулого сезону Арісу вдалося посісти п'яте місце, яке дало змогу виступити в Лізі конференцій-2023/24. Першим суперником для грецького клубу став Арарат-Вірменія. У першій зустрічі команди зіграли внічию, а на своєму полі Аріс зумів мінімально обіграти суперника і вийти в наступний раунд.

У національному чемпіонаті Аріс ще не грав. Найближчий поєдинок у чемпіонаті Греції запланований на 20 серпня - після протистояння з Динамо.

Зірки

У складі грецького клубу є кілька знакових персон, які знайомі, як українським уболівальникам, так і європейським поціновувачам гри.

Найдорожчим футболістом є півзахисник Ману Гарсія (3.2 мільйона євро). 25-річний гравець є вихованцем Манчестер Сіті, який потім пограв у Франції та в Іспанії.

Представник Гондурасу Луїс Пальма оцінюється у 2,5 мільйона євро. 23-річний вінгер є одним із головних героїв атаки Аріса - 36 ігор минулого сезону, 13 голів і 8 вісім гольових передач. У цьому сезоні відзначився також голом у ворота Арарат-Вірменія.

Трійку найдорожчих футболістів команди замикає досвідчений захисник із Чехії Якуб Брабец - 2 мільйони євро. Також у таку вартість оцінюється Лоренсо Морон, який був підписаний на правах вільного агента.

Українські вболівальники явно ще не встигли забути двох гравців, які минулого сезону виступали в УПЛ. Невен Джурасек і Рональд Матарріта - обидва вони в Арісі на правах оренди з Шахтаря і Дніпро-1 відповідно.

Зазначимо, що нещодавно команду покинув Жервіньо, який зараз перебуває без клубу. Вінгер, який раніше виступав за Рому, Арсенал та інші європейські команди, провів неоднозначний відрізок - 11 ігор, 1 гол і 1 асист.

Зустрічі з українцями

У 2020 році Аріс виступав у кваліфікації Ліги Європи, де до нього потрапив Колос. Український клуб дебютував на євроарені, а його шлях розпочався з перемоги. Ковалівська команда здобула виїзну перемогу 2:1, що дозволило вийти до наступного раунду. У складі Колоса голи забивали: Новак і Антюх.

Зазначимо, що перший матч Аріс - Динамо відбудеться в Салоніках у четвер, 10 серпня. Початок зустрічі 21:15 за Києвом.

Раніше український клуб повідомив, де проведе домашній матч відбору Ліги конференцій з Арісом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK