Брейдаблік та його зв'язок з Україною, і які шанси у Зорі: анонс матчу Ліги конференцій

ISPORT розповідає важливе про ісландський клуб напередодні протистояння з луганською командою в єврокубковому турнірі.
2023 г., 5 жовтня, 10:10

У четвер, 5 жовтня, луганська Зоря продовжить свій шлях у Лізі конференцій. У рамках другого туру групового етапу турніру український колектив зіграє з Брейдабліком з Ісландії.

У першому турі луганська команда зіграла внічию з Гентом (1:1), а Брейдаблік у видовищній грі програв Маккабі Тель-Авіву (2:3).

Ця зустріч важлива для колективів у плані боротьби за вихід у плей-офф. Представляємо анонс єврокубкової зустрічі.

Зірки з Брейдабліка

Чимало відомих футболістів за ісландськими мірками виступали за цей клуб. Наприклад, найзірковіший представник "нового покоління" Гілфі Сіггурдсон є вихованцем Брейдабліка, який в 16 років поїхав на підвищення в Редінг.

Немало пограв за клуб знаменитий форвард Альфред Фінбогассон (Сосьєдад, Аугсбург, Херенвен), також їхнім вихованцем є Свен Гудйонсен - син легендарного Айдура.

Також виховувався в системі клубу легенда англійського Бернлі Йоган Гудмундссон. 

Наразі певні надії покладають на Крістіана Глінссона, 19-річного хавбека, який декілька років тому змінив Брейдаблік на Аякс.

Реалії Брейдабліка

Трансферна вартість ісландської команди оцінюється в 2,99 млн євро. Найдорожчі футболісти по 275 тисяч євро - Крістінн Стейндорссон і Крістофер Крістінссон, який був орендований у Венло.

Домашня арена Брейдебліка - Копавогсвьоллур. Стадіон вміщує близько 3 тисяч глядачів, при цьому місць на трибуні до 2000 тисяч.

Копавогсвьоллур був побудований 1975 року, а 2008 року додана якраз-таки ще одна трибуна.

У турнірній таблиці чемпіонату Ісландії Брейдаблік йде на четвертому місці в чемпіонській групі. У них національний турнір проходить за системою "весна-осінь", тож незабаром визначаться чемпіон і учасники єврокубків. Якщо Брейдаблік увійде до четвірки, то зіграє у відборі Ліги конференцій.

Зв'язок Брейдабліка з Україною

Шляхи цього ісландського клубу не так часто перетиналися з Україною, жоден наш футболіст не виступав в цій команді, та все ж дещо спільне у нас є.

Чи пам'ятаєте ви ісландського форварда Арні Вільхамссон, який в 2019 році перебрався в одеський Чорноморець, а потім ще пограв за ковалівський Колос? Так от, Арні вихованець Брейдабліка і після Колоса повернувся саме в цей клуб.

Ще один зв'язок іде з жіночого футболу - пару років тому харківський Житлобуд-1 в Лізі чемпіонів грав з жіночою командою Брейдабліка. В першому матчі зіграли 0:0, в другому наші дівчата перемогли 2:0. 

Що там у Зорі та її шанси на перемогу

Ситуація довкола луганського колективу викликає змішані емоції.

Після зміни тренера команда перейшла до дещо іншої моделі гри, яка, як здається, найбільше підходить самим гравцям.

Нещодавній матч проти Чорноморця став показником того, що "чорно-білі" перебувають на шляху до "одужання" - команда почала регулярно створювати моменти, що було особливо помітно на тлі міцного одеського клубу.

Однак у цьому ж матчі проявилася головна проблема Зорі – відсутність реалізації. Цього сезону вона дуже мало забиває, жодного разу не забивши більше двох голів.

Та й те, кілька голів від неї отримали лише Ворскла та Славія. В решті матчів луганчани в кращому разі забивали один гол, що просто неприпустимо для команди, яка виступає в єврокубках, хоче в них залишитися і потрапити туди наступного сезону.

Джерело: ФК Черноморец

Якоїсь миті Зорю має прорвати, не може ж вона так мало забивати протягом усього сезону. І суперник для цього моменту якраз підходящий - у Брейдабліка зараз теж не найкращий період (5 поразок у останніх 7 матчах), що має зіграти на руку.

Зорі, як і раніше, не зможе допомогти через травму Арсеній Батагов, автор початку атак луганського клубу. Але команда показала, що і без нього вона може добре грати (Гент уже стримали). В іншому ж все добре, всі основні гравці доступні.

На думку букмекерів, команда Валерія Кривенцова вважається фаворитом зустрічі попри статус гостя. На перемогу Зорі дають коефіцієнт 2,31, тоді як успіх ісландського клубу оцінюється в 3,0, а нічия - 3,8.

Оскільки команди раніше жодного разу не зустрічалися, складно щось говорити про історично складного чи простого суперника. Нове українсько-ісландське протистояння розпочнеться з матчу Зорі та Брейдабліка. І є всі передумови, що почнеться воно з "чорно-білим" відтінком.


Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція зустрічі Брейдаблік - Зоря, яка розпочнеться о 19:45 за Києвом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK