Ярмоленко: Віддамо всі сили та зробимо все, щоб за нас не було соромно

Капітан збірної України поділився очікуваннями від майбутніх матчів у Лізі націй.
2022 г., 17 вересня, 12:11
Андрій Ярмоленко / Getty Images
Андрій Ярмоленко / Getty Images

Вінгер збірної України Андрій Ярмоленко висловився щодо вересневих матчів національної команди у Лізі націй.

"Дивлюся на майбутні матчі з позитивом. Знаю наших гравців, наш потенціал, у який футбол ми можемо грати. Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо, за кого ми граємо. За результат, як завжди, нічого не можу сказати, але можу пообіцяти вболівальникам та всім українцям, що віддамо всі сили і зробимо все, щоб за нас не було соромно. А результат, побачимо, яким буде. Але я знаю, що в футболі, коли віддаєш усі сили, результат приходить.

Читайте також: Збірна України розпочала підготовку до вересневих матчів Ліги націй

Минула гра із Шотландією - вже історія. Тепер інший турнір. Готуємось із настроєм. Коли під'їдуть інші, розберемо суперника, тренерський штаб розповість, як нам треба грати. Зараз можу сказати, що радий усіх бачити і за всіма скучив.

Хлопці, які зазнали травм, багато значать для збірної, але від ушкоджень ніхто не застрахований. Бажаємо їм якнайшвидшого одужання, ми їх чекаємо. Але зараз ми гратимемо без них. Так, їх не вистачатиме, але це футбол - треба готуватися та думати, як грати без них. Плюс це шанс для інших футболістів довести тренерському штабу, що вони готові грати у національній збірній.

Читайте також: Збірна України втратила ключового гравця перед вересневими матчами Ліги націй

Зараз стежиш за новинами з фронту, бачиш, що є позитивні моменти, але розумієш, якою ціною вони досягаються, скільки наших військових гине. Із одного боку, ти радієш, що ми повертаємо свої міста та села, із іншого розумієш про втрати. Тому відчуття двоякі. Зараз тільки можу сказати від усієї команди та персоналу збірної. Ми вдячні нашим захисникам. Якби не вони, точно не було би ніякого футболу. Взагалі нічого б не було. Ми вдячні їм за наш захист, захист наших сімей, країни.

Ми не повинні говорити, що нам важко, бо кому справді важко - це нашим воїнам, але я не бачив, щоб вони говорили, як їм важко чи як вони втомилися. Ми також не маємо права це робити. Ми повинні віддати всі сили за нашу країну та дати людям хоч якусь радість, щоб вони хоч на 90 хвилин відволіклися від усього цього і змогли просто порадіти успіхам національної збірної", - сказав Ярмоленко у коментарі пресслужбі УАФ.

Нагадаємо, що у вересні збірна України зіграє у Лізі націй двічі проти Шотландії (21 та 27 вересня) та на виїзді з Вірменією (24 вересня).

Наразі українська національна команда після трьох зіграних матчів із сімома очками очолює турнірну таблицю групи 1 Дивізіону B Ліги націй, випереджаючи шотландців на один бал.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK