Вірменія - Україна: Анонс та прогноз на матч Ліги націй

ISPORT анонсує матч групового етапу Ліги націй, від якого багато що може залежати.
2022 г., 24 вересня, 11:15
Збірна України  / Getty Images
Збірна України / Getty Images

У суботу, 24 вересня, відбудеться матч п'ятого туру групового етапу Ліги націй, у якому збірна України під керівництвом Олександра Петракова вирушить у гості до збірної Вірменії.

Обидві команди підходять до цієї гри з приблизно однаковими завданнями, а тому зустріч обіцяє бути напруженою, з великою кількістю боротьби та небезпечних моментів біля воріт.

Вірменія - Україна

Субота, 24 вересня, 16:00
Республіканський стадіон ім. Вазгена Саркісяна
Арбітр - Жоау Пінейру (Португалія)
Де дивитися матч?

Слідкувати за подіями зустрічі можна буде на ISPORT, завдяки текстовій онлайн-трансляції.

Останні результати команд

Гра з Шотландією стала однією з найпровальніших у виконанні нашої національної команди за останні кілька років. Такої безпорадності не було з часів чвертьфінального поєдинку чемпіонату Європи-2020 проти англійців. Три удари за весь матч і жодного у створ - показник не тієї команди, яка претендує на вихід до дивізіону А.

Є велика надія на те, що Олександр Петраков зі своїм тренерським штабом зробили всі необхідні висновки перед майбутнім візитом до вірмен - другого розчарування поспіль проти далеко не найсильнішого суперника можуть і не пробачити.

Вірменія ж провела останню гру також проти Шотландії, але це сталося ще в середині червня. З того моменту команда відомого Хоакіна Капарроса жодного разу не збиралася.

Мотивація в вірмен зараз одна: не вилетіти в дивізіон С. У цьому компоненті вони змагаються з Ірландією, у якої всього на одне очко більше. А тому збірна Вірменії намагатиметься надати Україні багато проблем, сподіваючись заробити такі потрібні у боротьбі за виживання очки.

Кадрові новини

Тут є як хороші, так і погані новини. Хороші: повернення Іллі Забарного, якого не було в матчі проти Шотландії через дискваліфікацію, якого так не вистачало, особливо під час стандартних положень. Також до складу після пошкодження повернувся Віталій Миколенко.

Погані: Трубін поїхав до молодіжки Руслана Ротаня, якій потрібно буде обігравати Словаччину в плей-офф ЧЄ-2023. Замість воротаря Шахтаря в заявку потрапив Євген Волинець з Колосу, але навряд чи ми побачимо його в дії - настала черга Андрія Луніна вперше цього сезону вийти на футбольне поле.

У Вірменії також не без проблем. Капітан збірної Вараздат Ароян проводить мало часу у кіпрському Анортосисі – в останній грі його замінили на 43-й хвилині. А з моменту останньої гри проти збірної Шотландії у червні він з'явився на полі лише двічі.

Повернувся до складу захисника датського Сількеборга Андре Чалішир, який був відсутній через травму. При цьому на лівому фланзі захисту у вірменів серйозні проблеми - команді через дискваліфікацію не допоможуть відразу два фуллбеки: Арман і Камо Оганесяни (вони не брати, хоча Камо має брата-футболіста, але він нападник).

Орієнтовні склади 

Вірменія: Юрченко - Амбарцумян, Мкоян, Ароян, Чалішир - Байрамян, Удо, Дашян, Барсегян - Бабаян, Бічахчян.

Україна: Лунін - Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко - Степаненко, Маліновський, Піхальонок - Ярмоленко, Яремчук, Мудрик.

Прогноз

Це гра, в якій Україна не може собі дозволити не перемогти, інакше про вихід у дивізіон А за великим рахунком можна буде забути. Команда також буде налаштована на те, щоб реабілітуватися після розгрому від Шотландії, а тому мотивації у команди має бути предостатньо.

Багато гравців нашої збірної, відверто кажучи, провалили матч у Глазго. Тепер вони мають дати вдвічі більше. Не варто розраховувати на те, що Олександр Петраков почне експериментувати зі складом – зараз потрібен насамперед результат, а тому вийдуть усі головні гравці.

Кумедно, але у Вірменії така сама ситуація. Їм кров із носа потрібні очки, щоб затриматися у другому за силою дивізіоні, інакше на команду Хоакіна Капарроса знову чекатимуть матчі проти умовних Косово, Греції та Кіпру.

Прогноз ISPORT: перемога України 2:0.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK