Петраков - про матч із Шотландією: Дуже хочемо вийти на поле та реабілітуватися

Головний тренер збірної України поділився очікуваннями від вирішального поєдинку Ліги націй.
2022 г., 26 вересня, 12:50
Олександр Петраков / Getty Images
Олександр Петраков / Getty Images

Головний тренер збірної України Олександр Петраков дав пресконференцію перед матчем Ліги націй проти Шотландії, відповівши на головні питання напередодні завершального поєдинку групового раунду турніру.

"Я вже близько року працюю головним тренером збірної України. Я вже адаптувався. Спочатку було дуже важко. Специфіка роботи у національній команді полягає в тому, що тут кожен матч відповідальний. Відповідальність тут зростає в рази. Перед людьми, перед усіма. І рівень цих матчів дуже високий - один матч вартує десяти у внутрішньому чемпіонаті. Після матчів збірної я вдома відчуваю дуже сильну втому. Дуже важко. Але я швидко відходжу, буквально за три-чотири дні. Матчі збірних - дуже серйозний рівень. Це не тисне, але відповідальність дуже велика.

Не хочу ображати збірну Вірменії, але кожен гравець збірної Вірменії індивідуально та кожен гравець збірної Шотландії індивідуально - це дуже велика різниця. Шотландці грають у англійській Прем'єр-лізі. Вибір не буде складним. Перестановки будуть, але це мені не складно.

Читайте також: Україна - Шотландія: де дивитись матч Ліги націй

Я не дивлюся, хто не гратиме у Шотландії. Я стежу за своєю командою. Ми з шотландцями грали 1 червня у плей-офф за вихід на ЧС-2022 та перемогли з рахунком 3:1. Потім ми програли 0:3 у Глазго. Рахунок 1:1. Завтра зіграємо знову.

Вдячний збірній Шотландії, Федерації футболу Шотландії, головному тренеру та команді за те, що вони ще у березні погодилися перенести наші матчі через війну. Вони могли відмовитися.

Ми не Франція чи Іспанія - ми не можемо поставити три-чотири склади рівноцінних. Ми маємо втрати, наприклад, Олександр Зінченко. Він хороша людина та класний футболіст. Нам часто не вистачає футболістів. У першому матчі не грав Забарний через дискваліфікацію, не було Миколенка, хоча він хотів зіграти. Нам складно, коли не грають деякі головні футболісти. Бракує Бущана, Шапаренка.

Читайте також: Сидорчук залишив розташування збірної України

1 червня була зовсім інша гра - плей-офф відбору на чемпіонат світу. Ліга націй - зовсім інший турнір. 21 вересня ми не виходили з іншим настроєм, але люди приїхали із різних клубів: хтось грає, хтось ні. Це все наклало свій відбиток. Усі приїхали у різному стані, у нас була погана ситуація перед матчем із Шотландією. Наразі всі вирівнялися, хлопці добре працюють. Усі готові до гри. Ми дуже хочемо вийти на поле та реабілітуватися.

Не знаю скільки українців буде на матчі. Нині такі реалії, ми всі матчі граємо не вдома. Дуже хочеться грати вдома, коли це станеться - не знаю. Але у Польщі ми почуваємося як удома", - сказав Петраков на передматчевій пресконференції.

Нагадаємо, що у заключному матчі групи Ліги націй українці та шотландці розіграють путівку в Дивізіон А. Зараз "синьо-жовті" з десятьма очками посідають друге місце у квартеті та відстають від суперника на два бали.

Матч шостого туру групового етапу Ліги націй Україна - Шотландія відбудеться у вівторок, 27 вересня, у Кракові на стадіоні ім. Юзефа Пілсудського. Стартовий свисток у зустрічі пролунає о 21:45 за київським часом.

На ISPORT буде доступна текстова онлайн-трансляція матчу Україна - Шотландія.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK