Україна - Шотландія: Анонс та прогноз матчу Ліги націй

ISPORT.ua анонсує останній матч збірної України у нинішньому розіграші турніру, в якому буде розіграно путівку до дивізіону А.
2022 г., 27 вересня, 07:00
Збірна України  / Getty Images
Збірна України / Getty Images

У вівторок, 27 вересня, відбудеться вирішальний матч групи В1 Ліги націй, в якому за вихід до дивізіону А поборються Україна та Шотландія.

Обидві команди хочуть перейти до вищого дивізіону, змусивши свого суперника ще один рік провести рівнем нижче. Шотландці мають перевагу в два очки, у той час, як у нашої збірної немає таких проблем, які утворилися в її опонента.

Україна - Шотландія

Вівторок, 27 вересня, 21:45
МКС Краковія, Краков (Польща)
Арбітр - Тасос Сідіропулос (Греція)
Де дивитися матч?

Слідкувати за подіями поєдинку можна буде на ISPORT завдяки текстовій онлайн-трансляції.

Останні результати команд

Напевно, не варто зайвий раз нагадувати про розгромну поразку в Глазго тижневої давнини... Після гри, яка стала найбільшим розчаруванням за останні кілька років, Олександр Петраков виставив абсолютно оновлену одинадцятку гравців на матч проти Вірменії (5:0).

Так, Шотландія та Вірменія – команди трохи різних рівнів, тому не варто очікувати такої легкої прогулянки у Кракові у виконанні нашої збірної. Але й не варто недооцінювати ефект розгрому вірмен – гравці у другому таймі розкрилися, забили багато голів, випустили напругу після шотландців. Тепер ціль – перемога над британцями.

Шотландія зараз на явному підйомі. Перемога (ще й яка) над Україною при рідних трибунах, після чого важкі 90 хвилин проти Ірландії, але, зрештою, все одно були завойовані три очки. Як наслідок – лідерство групи з двоочковою перевагою.

Команда Стіва Кларка зараз тримає ситуацію під контролем, все в їхніх руках (а точніше, ногах). Шотландії не обов'язково перемагати, щоби вийти переможцем групи. Наші суперники можуть замислитись і про нічийний результат, яких їх цілком влаштує. Але скільки разів уже було, що команда, думаючи про безпечну нічию, у підсумку програвала?

Кадрові новини

Зі втрат української збірної можна виділити Сергія Сидорчука - хавбек Динамо в матчі з Вірменією отримав ще одну жовту і тепер через дискваліфікацію пропустить вирішальну гру. Хоча дехто після зустрічі з вірменами не скаже, що це така вже й велика втрата.

В іншому ж у нас повний порядок. Віталій Миколенко, який відновився від пошкодження, провів весь матч з Вірменією на полі і чудово себе проявив. Головним питанням буде те, який стартовий склад збере Олександр Петраков.

А ось у Стіва Кларка значно більше проблем. Гра з ірландцями викосила відразу трьох гравців: Кіран Тірні та Скотт МакКенна отримали пошкодження, а Скотт МакТоміней був нагороджений жовтою карткою, а тому шотландці мають свого Сидорчука.

І ця група гравців приєдналася до інших "щасливчиків": Енді Робертсон, Нейтан Паттерсон, Грант Хенлі та Джон Суттар уже на лікарняному. До того ж, за словами Кларка, у команді ходить вірус, який підхопили Ліндон Дайкс та Че Адамс - але обидва вирушили до Кракова. Тож спрогнозувати склад шотландців буде нелегко.

Орієнтовні склади

Україна: Лунін - Забарний, Кривцов, Матвієнко - Караваєв, Степаненко, Маліновський, Миколенко - Ярмоленко, Довбик, Мудрик.

Шотландія: Гордон - Хікі, Хендрі, Джек, Галлахер, Тейлор - Армстронг, МакГрегор, МакГінн, Крісті - Адамс.

Прогноз

На думку букмекерів, шанси обох команд на успіх приблизно рівні – українська збірна з невеликою перевагою вважається фаворитом зустрічі.

Шотландці мають серйозні кадрові проблеми, особливо в центрі захисту. Проти Ірландії вони грали з двома центрбеками, але у двох останніх іграх проти України стабільно виходили три центральні захисники. Зараз же, втративши свій кістяк оборони, Стів Кларк ламатиме голову над тим, як усе це виправити і змусити працювати.

У цьому і є наш шанс. Не всі гравці шотландської збірної мають стабільний ігровий час у своїх клубах, тоді як у наших гравців із цим проблем немає. Потрібно користатися слабкістю суперника, який, напевно, віддасть м'яч, а сам гратиме від оборони, наситивши центр поля.

Тут у хід мають піти наші швидкі фланги, в особі Мудрика, Караваєва та Миколенка. Довбику чи Яремчуку буде важко самотужки протистояти цілій низці шотландців у штрафному майданчику, а тому й дальні удари від Маліновського мають напружувати Гордона.

Прогноз ISPORT: перемога України 1:0.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK