Польща - Португалія 1:3: огляд матчу та результат гри 12.10.2024

Для форварда Ан-Насра це взяття воріт стало вже одинадцятим у нинішньому сезоні.
12 жовтня, 23:47
Кріштіану Роналду та Діогу Далот / Getty Images
Кріштіану Роналду та Діогу Далот / Getty Images

У суботу, 12 жовтня, у Варшаві відбувся матч третього туру групового етапу Ліги націй-2024/25, у якому Польща приймала Португалію.

І хоча статистика команд у першому таймі була приблизно рівною, вона не відображає того, наскільки якіснішими були моменти гостей. І саме завдяки цьому команда Роберто Мартінеса змогла двічі вразити ворота Лукаша Скорупські.

На 26-й хвилині Рубен Невеш закинув м'яч у штрафний, там Бруно Фернандеш, стоячи спиною до воріт, головою скинув м'яч на Бернарду Сілву, а той ударом у дотик пробив у дальній нижній кут без шансів для воротаря.

А через 11 хвилин португальці подвоїли свою перевагу. Рафаель Леау в центрі поля почав свій слалом через оборону поляків, який завершився влучанням у штангу.

Але першим на добиванні виявився Кріштіану Роналду, якому залишалося лише не промахнутися по практично порожніх воротах.

Джерело: Getty Images

Після невеликої перевірки VAR суддя зарахував гол 39-річного форварда, який став для нього уже третім у трьох іграх Ліги націй.

І хоча Португалія продовжувала володіти перевагою по ходу другого тайму, господарі поля відіграли один м'яч. Пьотр Зелінські увірвався у штрафний майданчик суперника, підібравши м'яч у Кацпера Урбанські.

Хавбек Інтера з близької відстані переграв Діогу Кошту, який кинувся в дальній кут - Зелінські ж пробив у ближній.

Але про мрію про нічию Польщі довелося забути. На останніх хвилинах основного часу Ян Беднарек, намагаючись у підкаті перервати простріл Нуну Мендеша, випадково переправив м'яч у власні ворота.

Гравці польської команди накинулися на суддю, вважаючи, що раніше він упустив фол на Міхаелі Амеяу, але Сердар Гезюбююк був непохитний.

Португалія перемогла з рахунком 3:1 і залишилася одноосібним лідером групи А1, набравши 9 із 9 очок. Польща залишилася на третьому місці з трьома очками, відпустивши вперед Хорватію, яка раніше обіграла Шотландію, аутсайдера квартету.

Читайте також: Збірна України U-17 вдруге перемогла у відборі на Євро

Статистика матчу Польща - Португалія третоего туру Ліги націй

Польща - Португалія 1:3
Голи: Зелінські, 78 - Сілва, 26, Роналду, 37, Беднарек, 88.

Очікувані голи (xG): 0.89 - 3.01
Володіння м'ячем: 37% - 63%
Удари: 12 - 19
Удари в площину: 4 - 7
Фоли: 12 - 16

Польща: Скорупські - Валукевич, Беднарек, Давидович - Франковські, Шиманські (Пйонтек, 84), Оєделе (Модер, 66), Зелінські, Залевські (Амеяу, 76) - Свідерські (Урбанські, 76), Левандовські.

Португалія: Д. Кошта - Далот, Діаш, Вейга, Мендеш - Фернандеш (Отавіу, 90+1), Невеш, Сілва (С. Кошта, 90+1) - Нету (Семеду, 81), Роналду (Жота, 63), Леау (Трінкау, 63).

Попередження: Валукевич, Франковські, Пйонтек, Скорупські - Нету.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK