Сльозогінний газ, гумові кулі та смерть фаната: матч Хімнасія - Бока Хуніорс призупинили через заворушення

Чергова трагедія сталася під час футбольного матчу.
2022 г., 7 жовтня, 08:26
Хімнасія - Бока Хуніорс / Getty Images
Хімнасія - Бока Хуніорс / Getty Images

Щонайменше одна людина загинула після зіткнень між уболівальниками та поліцією, що змусили призупинити матч чемпіонату Аргентини між Хімнасією Ла-Плата та Бока Хуніорс у ніч на п'ятницю, 7 жовтня, передає ESPN.

Матч було зупинено через дев'ять хвилин через серйозні інциденти за межами стадіону, внаслідок яких поліція застосувала сльозогінний газ, а головний арбітр зустрічі послався на відсутність безпеки, щоб контролювати ситуацію.

За даними влади, вболівальники Хімнасії намагалися прорватися на вже переповнений стадіон. Поліція застосувала гумові кулі та сльозогінний газ, щоб змусити фанатів відступити.

"На жаль, один фанат загинув", - сказав Серхіо Берні, міністр безпеки провінції Буенос-Айрес. "Він помер від серцевого нападу, коли його доправили до лікарні".

Берні не має інших подробиць про обставини, за яких загинула людина.

Сльозогінний газ потрапив і на поле: на кадрах видно, як уболівальники вибігли на поле в пошуках порятунку від газу, закриваючи разом з гравцями свої обличчя.

На стадіоні імені Хуана Кармело Серільйо в Ла-Платі знаходилися лише фанати Хімнасії, оскільки провінція Буенос-Айрес заборонила вболівальникам гостьових команд бути присутніми на матчах з 2013 року через часті спалахи насильства.

Інцидент в Аргентині стався після трагедії на футбольному матчі в Індонезії, в результаті якого загинули щонайменше 125 людей після того, як поліція застосувала сльозогінний газ на стадіоні, викликавши масову тисняву.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK