ФІФА вимагає більше грошей за трансляцію жіночого ЧС-2023

Джанні Інфантіно хоче отримати від європейських країн більше грошей, шантажуючи їх відмовою від надання прав на трансляцію турніру.
2023 г., 2 травня, 21:04
Джанні Інфантіно / Getty Images
Джанні Інфантіно / Getty Images

У липні 2023 року розпочнеться дев'ятий в історії жіночий чемпіонат світу з футболу, який пройде на полях Австралії та Нової Зеландії.

Як повідомляє Sky Sports, досі не було оголошено про угоду на трансляцію турніру у Великій Британії, Німеччині, Іспанії, Італії та Франції.

А вся справа в тому, що, на думку президента ФІФА Джанні Інфантіно, ці країни зробили фінансові пропозиції, що "розчаровують" і "неприйнятні".

"Сьогодні я повторив свій заклик до мовників заплатити справедливу ціну за медіаправа на жіночий чемпіонат світу з футболу 2023 року", - заявив Інфантіно.

"Ми зробили свою справу: ФІФА збільшила призовий фонд до 152 мільйонів доларів, що втричі перевищує суму, виплачену у 2019 році, та в 10 разів більше, ніж у 2015 році (до того, як я став президентом ФІФА)".

Джерело: Getty Images

"Проте, пропозиції від мовників, в основному з європейських країн "Великої п'ятірки", як і раніше, дуже розчаровують і просто неприйнятні, особливо якщо врахувати, що:

  • 100% будь-яких сплачених зборів за права підуть прямо на жіночий футбол, у нашому прагненні просувати дії щодо забезпечення рівних умов та оплати;
  • громадські мовники, зокрема, зобов'язані просувати жіночий спорт та інвестувати у нього.
  • кількість переглядів жіночого ЧС становить 50–60% від показників чоловічого ЧС (що, у свою чергу, є найвищим показником серед усіх змагань); при цьому пропозиції мовників європейських країн "Великої п'ятірки" на жіночий ЧС у 20-100 (!) разів нижчі, ніж на чоловічий ЧС;
  • саме, коли мовники платять 100-200 мільйонів за чоловічий ЧС, вони пропонують лише 1-10 мільйонів за жіночий ЧС.

"Це ляпас усім великим футболісткам, які виступають на чемпіонаті світу і, по суті, всім жінкам у всьому світі. Тому, щоб бути гранично ясним, наш моральний та юридичний обов'язок — не продавати дешево жіночий ЧС".

"Тому, якщо пропозиції, як і раніше, будуть несправедливими (стосовно жінок і жіночого футболу), ми будемо змушені не транслювати жіночий чемпіонат світу в країнах "Великої п'ятірки" Європи".

"Тому я закликаю всіх гравців (жінок і чоловіків), уболівальників, футбольних чиновників, президентів, прем'єр-міністрів, політиків та журналістів у всьому світі приєднатися до нас і підтримати цей заклик до справедливої ​​винагороди за жіночий футбол. Жінки на це заслуговують! Все так просто!".

Турнір 2023 року стане першим жіночим чемпіонатом світу, який пройде в рамках переглянутої комерційної структури ФІФА, оголошеної в 2021 році, яка вперше "відокремила" жіночі ігри від чоловічих, що дозволило брендам вступати у партнерські відносини виключно для своїх програм жіночого футболу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK