Чемпіонат світу-2034 може стати одним із найпровальніших в історії футболу

До турніру ще ціле десятиліття, а він уже викликає багато питань.
2023 г., 31 жовтня, 22:15
Махета Моланго / Getty Images
Махета Моланго / Getty Images

Виконавчий директор Асоціації професійних футболістів Махета Моланго заявив, що проведення ЧС-2034 у Саудівській Аравії по ходу сезону лише сильніше завантажить календар, що призведе до того, що гравці просто відмовляться від участі на турнірі.

На думку Моланго, найбільші зірки футболу перестануть представляти свої країни на турнірах, якщо продовжиться тенденція на збільшення кількості матчів у сезоні.

"Ми всі хочемо, щоб на наших найбільших турнірах брали участь наші кращі гравці", - цитує Моланго Daily Mail.

"Це означає, що нам потрібно почати прислухатися, коли гравці починають відмовлятися від міжнародного футболу через навантаження, з якими вони стикаються. Ми вважаємо, що це реальний ризик".

"Ми ще не настільки далеко відійшли від Катару, щоб оцінити ситуацію, але ми знаємо, що серед гравців є побоювання, що у них просто ніколи не буде відпочинку. Продовження сезонів для відповідності до розкладу турнірів явно не допоможе".

Нагадаємо, що президент ФІФА Джанні Інфантіно підтвердив, що чемпіонат світу 2034 року пройде у Саудівській Аравії. Це означає, що мундіаль наслідуватиме приклад турніру 2022 року в Катарі і пройде посеред сезону.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK