Побиття фанатів поліцією та відкладений початок: Аргентина у скандальному матчі обіграла Бразилію

Мессі довелося забрати команду в роздягальню через безчинство правоохоронців на трибунах.
2023 г., 22 листопада, 08:40
Аргентина обіграла Бразилію / Getty Images
Аргентина обіграла Бразилію / Getty Images

У ніч проти середи, 22 листопада, відбувся матч шостого туру південноамериканської кваліфікації чемпіонату світу 2026 року, в якому Бразилія на стадіоні Маракана приймала Аргентину.

Утім, початок принципового протистояння було відкладено через скандальні події, що розгорнулися на трибунах арени.

Перед стартовим свистком під час виконання національних гімнів виникла сутичка на гостьовому секторі, який опинився в оточенні бразильських уболівальників без належного розмежування. У ситуацію втрутилася місцева поліція, яка почала без розбору жорстко бити кийками аргентинських фанатів. У відповідь у правоохоронців полетіли виламані крісла.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Гравці збірної Аргентини одразу ж кинулися до сектора зі своїми вболівальниками. Також туди попрямував капітан бразильців Маркіньйос.

Однак погасити конфлікт не вдалося, після чого капітан аргентинців Ліонель Мессі заявив, що вони не гратимуть, і вирішив відвести команду до роздягальні.

Коли пристрасті вщухли, Аргентина все ж таки повернулася на поле, а поєдинок розпочався практично з півгодинним запізненням.

Сам матч завершився мінімальною перемогою аргентинців завдяки результативному удару Ніколаса Отаменді, який на 63-й хвилині головою замкнув подачу з кутового. Бразильці догравали зустріч у меншості після вилучення Жоелінтона.

Джерело: Getty Images

Бразилія - Аргентина 0:1

Гол: Отаменді, 63

Бразилія: Аліссон, Емерсон, Маркіньйос (Ніно, 46), Габріел (Жоелінтон, 72), Карлос Аугусто, Бруно Гімараес (Дуглас Луїс, 78), Андре, Рафінья (Ендрік, 72), Родріго, Мартінеллі (Рафаел Вей), Габріел Жезус.

Аргентина: Мартінес, Моліна, Отаменді, Ромеро, Акунья (Тальяфіко, 66), Ло Чельсо (Гонсалес, 70), Мак Аллістер, Де Поль, Фернандес (Паредес, 70), Мессі (Ді Марія, 78), Альварес (Мартінес, 78).

Попередження: Жезус 5, Рафінья 14, Аугусто 33

Вилучення: Жоелінтон 82.

Зазначимо, що для Бразилії ця поразка стала третьою поспіль у відборі й зараз вона посідає шосте місце у турнірній таблиці, маючи у своєму активі сім балів після шести зіграних матчів. Аргентина із 15 очками йде на першій позиції.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK