Наставник одного з саудівських топ-клубів зробив гучну заяву щодо місцевого футболу

Жорже Жезуш вважає, що місцева ліга буде в топ-5 ліг світу.
Сьогодні, 20:12

Керманич Аль-Хіляля Жорже Жезуш поділився думками про підйом саудівського футболу.

За словами португальського спеціаліста, перспективні футболісти переїзджають до місцевого чемпіонату не тільки через гроші.

"Цього року встановили правило, що всі команди за бажання можуть підписати двох легіонерів до 22 років. І майже всі команди це зробили, ми підписали тільки одного, Маркоса Леонардо, якому 21 рік.

І це ясний доказ того, що молоді люди сьогодні приїжджають до Саудівської Аравії не тільки через фінансовий аспект, а й тому, що бачать, де знаходяться одні з найкращих гравців у світі. Це правда, що вони є і в Європі, але в Європі кілька країн, Саудівська Аравія — одна, і в ній багато найкращих гравців".

Жезуш також відзначив, що в місцеву лігу почали приїзджати і топові тренери та висловив припущення, що саудівський чемпіонат буде в топ-5 кращих в світі.

"До чемпіонату світу-2034 (який пройде у Саудівській Аравії — прим.), ліга зростатиме не тільки в плані гравців, а й тренерів. Великі тренери починають приїжджати і працювати в саудівських командах. Наприклад, Піолі — великий італійський тренер, кілька днів тому очолив Ан-Наср.

Я не кажу, що майбутнє футболу буде за Саудівською Аравією, тому що це не так. Майбутнім футболу завжди буде Європа, але саудівський футбол буде на високому рівні та з часом увійде в топ-5 ліг. Я в цьому не сумніваюся", — заявив португалець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ексгравець Динамо відмовився від переходу в Саудівську Аравію.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK