Збірна Нігерії бойкотуватиме матч проти Лівії через неналежне ставлення до гравців

"Суперорлів" тримали в аєропорту майже весь день без води та їжі.
Вчора, 18:45
Нігерія / Getty Images
Нігерія / Getty Images

Федерація футболу Нігерії розповіла, що національна команда бойкотуватиме матч проти Лівії в рамках кваліфікації на Кубок Африки.

Причиною цьому була поведінка організаторів матчу. Матч мав відбутися в Бенгазі, куди мав прилетіти літак з гравцями та персоналом "суперорлів", але, перед посадкою літак перенаправили в інше місто, яке знаходиться в двох годинах їзди від Бенгазі.

Після прильоту нігерійців затримали в аеропорту на 12 годин без запасів їжі, води та доступу до інтернету, а також не надали для них транспорт, щоб доїхати до міста проведення матчу.

"Дивним і небезпечним чином літак був перенаправлений до невеликого аеропорту далеко від Бенгазі саме в той момент, коли пілот закінчував зниження для посадки в аеропорту Бенгазі. Гравці вирішили не брати участі в матчі", – заявила федерація Нігерії.

Про те, що відбувається також висловився лідер збірної Нігерії Віктор Осімген.

Нападник "суперорлів" закликав втрутитись в події африканську конфедерацію футболу (CAF)

"Я розчарований несправедливим поводженням, з яким зіткнулися мої брати та тренери в аеропорту Лівії. Подібні дії суперечать спортивному духу. Я підтримую команду та знаю, що вони залишаться сильними, попри перешкоди.

Я закликаю CAF та інші футбольні організації втрутитися, оскільки мої товариші по команді досі перебувають в аеропорту у Лівії.

Ця спроба Лівійської футбольної асоціації вже не просто затримка. Це навмисна тактика, спрямована на ослаблення та руйнування морального духу гравців, і це починає більше бути схожим на ситуацію із заручниками.

Безпека та добробут моїх товаришів за командою та всього персоналу команди – найважливіші речі зараз. Наш капітан сказав, що ми не гратимемо матч, і я повністю підтримую це, за винятком випадку, якщо гра буде перенесена на нейтральне поле.

Мої брати та тренери повинні повернутися додому в цілості та безпеці, ми не злочинці й не ув'язнені", – написав Осімхен в інстаграмі.

Нагадаємо, на ISPORT ви можете дізнатись, які матчі відбудуться сьогодні.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Африка

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK