Шахтар - Ренн: анонс матчу 16.02.2023 Ліги Європи

ISPORT.ua анонсує поєдинок, у якому українська команда офіційно відкриє другу частину цього сезону, зустрівшись із французьким колективом.
2023 г., 16 лютого, 07:00
Шахтар - Ренн: Анонс матчу Ліги Європи / ФК Шахтер Донецк
Шахтар - Ренн: Анонс матчу Ліги Європи / ФК Шахтер Донецк

У четвер, 16 лютого, донецький Шахтар повернеться до офіційних матчів, зустрівшись із французьким Ренном у першому з двох стикових поєдинків Ліги Європи, за підсумками яких визначиться учасник 1/8 фіналу турніру.

Оскільки "гірники" не можуть проводити домашні єврокубкові матчі в Україні через війну з російськими загарбниками, підопічні Ігора Йовічевіча вже традиційно для цього сезону приймуть свого опонента у Варшаві на стадіоні Війська Польського.

Шахтар - Ренн

  • Ліга Європи, стикові матчі. Перший матч
  • Четвер, 16 лютого, 19:45
  • Стадіон Війська Польського, Варшава (Польща)
  • Арбітр - Ірфан Пельто (Боснія і Герцеговина)
  • Де дивитися матч?

Слідкувати за подіями поєдинку можна буде на ISPORT завдяки текстовій онлайн-трансляції.

Джерело: ФК Шахтер Донецк

Виступи в єврокубках цього сезону

Шахтар в осінній частині єврокубкового сезону виступав на груповому етапі Ліги чемпіонів і зумів зробити приємний сюрприз. Команда несподівано продемонструвала гарну гру та зуміла нав'язати боротьбу в квартеті з Реалом, Лейпцигом і Селтіком, змусивши тим самим притихнути скептиків, які не залишали їй шансів після масового відтоку легіонерів, які в попередні роки визначали гру та філософію колективу.

Особливо пам'ятними стали стартовий виїзний розгром 4:1 "червоних биків" і домашня нічия 1:1 з мадридцями. Команда Йовічевіча, всупереч усім очікуванням, до останнього претендувала на вихід із групи, набравши у підсумку шість очок. Лише переконлива помста Лейпцига (0:4), коли "гірникам" потрібна була лише перемога, відправила їх до плей-офф турніру рангом нижче.

Джерело: ФК Динамо Киев

Ренн свій шлях у єврокубках цього сезону розпочинав у Лізі Європи. При цьому в групі "червоно-чорні" зустрічалися з іншим представником українського футболу - Динамо та двічі святкували успіх у протистояннях - 2:1 та 1:0. Утім, ті матчі навряд чи будуть показовими для Шахтаря, зважаючи на те, що кияни тоді перебували в жахливій формі, а французька команда якраз проходила свій найуспішніший відрізок сезону. У підсумку Ренн, хоч і не програв жодного поєдинку в квартеті та набрав 12 очок, пропустив до 1/8 фіналу Фенербахче, а сам відправився у стики.

Останні результати команд

Проблеми Ренна розпочалися відразу після перерви на чемпіонат світу-2022, і команда постала інакшою, ніж у першій частині сезону. Підопічні Бруно Женезіо поступилися в першому ж поєдинку після відновлення національної першості, перервавши тим самим 17-матчеву безпрограшну серію, яка тривала ще з кінця серпня.

"Червоно-чорні" втратили колишню ефективність і стабільність, зазнали шести поразок у десяти останніх матчах, вилетіли з Кубка Франції від Марселя, а приємним винятком стала хіба що несподівана мінімальна перемога над ПСЖ. До поєдинку з Шахтарем Ренн підходить, програвши два поспіль матчі чемпіонату Ліллю й Тулузі з однаковим рахунком 1:3 та опустившись на шосте місце Ліги 1, за межі єврокубкової зони.

Джерело: ФК Шахтер Донецк

Проте Ренн після паузи регулярно проводить матчі на національній арені вже понад півтора місяця та перебуває в ігровому тонусі, а для Шахтаря майбутня зустріч буде першою офіційною з кінця листопада минулого року.

Чи стане проблематичним вихід "гірників" із зимової перерви, передбачити непросто. До майбутнього протистояння команда Йовічевіча готувалася шляхом товариських матчів, яких на тренувальному зборі встигла провести п'ять, продемонструвавши суперечливі результати. Після поразки від Аустрії (1:2) були результативні нічиї з Копером (2:2), Лудогорцем (2:2) та Марібором (4:4), і лише в останньому спарингу донецька команда розгромила Сараєво (4:0). У якій формі та з яким налаштуванням Шахтар вийде на поєдинок із уже іншим рівнем відповідальності, покаже лише сама гра.

Кадрові новини

Головною зимовою втратою для Шахтаря є гучний продаж у Челсі Михайла Мудрика. Безумовно, не у фінансовому плані, а в ігровому. Молодий вінгер став лідером нової команди "гірників", був її головною ударною силою та мотором. Очевидно, що рівноцінної заміни йому зараз немає, а налагодження гри вже без нього може стати серйозною проблемою.

Джерело: Getty Images

Також Шахтар залишив центральний захисник Сергій Кривцов, але це розставання не повинно бути таким критичним для захисної лінії з огляду на наявність Миколи Матвієнка й Валерія Бондаря, а також повернення Ярослава Ракицького. Попереду Шахтар покладатиме надії на Лассіну Траоре, який має вже виходити на колишній рівень після важкої травми, а ось Мар'ян Швед до майбутнього матчу поки що не готовий.

Ренн також має практично зіставну з Мудриком втрату, але з медичних причин. Ще на початку січня із розривом хрестоподібних зв'язок на тривалий термін вибув головний бомбардир та лідер команди Мартен Тер'є. Після його травми з Ліона було орендовано нападаючого Карла Токо-Екамбі. Проте зараз на перші ролі в атаці французької команди почав виходити Амін Гуїрі. У лазареті "червоно-чорних" продовжують перебувати захисник Амарі Траоре та хавбек Шека.

Джерело: ФК Шахтер Донецк

Орієнтовні склади

Шахтар: Трубін, Михайліченко, Матвієнко, Бондар, Конопля, Степаненко, Бондаренко, Криськів, Судаков, Зубков, Траоре.

Ренн: Манданда, Трюффе, Теате, Родон, Спенс, Сантамарія, Дуе, Доку, Буріжо, Гуїрі, Калімуендо.

Читайте також: Шахтар - Ренн: прогноз на матч 16.02.2023 Ліги Європи

Прогноз

Фахівці вбачають фаворитом майбутнього матчу Ренн, який перебуває в ігровому тонусі та має регулярну ігрову практику, що повинно стати перевагою перед Шахтарем, який лише відкриватиме другу частину сезону. Цьому підопічні Йовічевіча можуть протиставити мотивацію та налаштування на поєдинок.

Проте навряд чи обидва суперники намагатимуться сильно ризикувати, щоб зняти питання про переможця протистояння вже у першому матчі. Зважаючи на нестабільність Ренна та невизначеність у рівні функціональної готовності Шахтаря, можна з обох боків очікувати на помилки, наслідком яких стануть пропущені м'ячі, а підсумком поєдинку - результативна нічия.

Прогноз ISPORT: 1:1

Ігор Міщук, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK