Барселона - Манчестер Юнайтед: хто переможе і чому

ISPORT аналізує майбутній поєдинок команд у рамках плей-офф Ліги Європи.
2023 г., 16 лютого, 13:00
Барселона - Манчестер Юнайтед  / Getty Images
Барселона - Манчестер Юнайтед / Getty Images

У четвер, 16 лютого, Барселона та Манчестер Юнайтед проведуть перший матч у рамках плей-офф Ліги Європи сезону-2022/23. Поєдинок відбудеться у Барселоні (Іспанія) на стадіоні Камп Ноу та розпочнеться о 19:45 за київським часом.

Барселона – Манчестер Юнайтед
16 лютого, 19:45, Барселона
Головний арбітр матчу - Мауріціо Маріані (Італія)
Телетрансляція - Мегого футбол

Чому виграє Барселона (Богдан Войченко)

Каталонський клуб, здається, намацав свою гру цього сезону, зумівши створити солідний відрив від Реала в турнірній таблиці Ла Ліги, через що "синьо-гранатові" можуть тепер зосередитися і на єврокубках.

Головний тренер Барселони Хаві зумів знайти підхід до всіх гравців зі своєї обойми, знайшовши для них потрібну функцію на полі. Тепер каталонці виглядають як один великий злагоджений механізм, здатний виборювати трофеї.

Показником цього став нещодавній матч проти Реалу у рамках фіналу Суперкубку Іспанії. У тій грі Барселона катком проїхалася мадридцями, натиснувши на всі болючі точки суперника, а також продемонструвавши свою гнучкість у тактичному плані.

Футболісти "синьо-гранатових" відчули смак трофеїв, переконавшись, що їм під силу не лише перегравати Хетафе та Жирону, а й громити Реал з Атлетіко.

Єдиною проблемою для Барселони може стати втрата двох важливих гравців основного складу – Серхіо Бускетса та Усмана Дембеле. Однак, як показали нещодавні матчі, Хаві знайшов ким замінити важливі ланки, при цьому не втративши якість. До того ж, лідер атаки каталонців Роберт Левандовські здоровий і перебуває у чудовій формі, що віщує лише позитивний результат у матчі з Манчестер Юнайтед.

Прогноз: Барселона - Манчестер Юнайтед 2:0

Чому виграє Манчестер Юнайтед (Олексій Погорелов)

Якби Манчестер Юнайтед мав грати з Барселоною ще до перерви на ЧС-2022, шансів він мав би в рази менше. А так можна виділити кілька ключових факторів, які мають привести англійців до перемоги.

Тренер. Робота, яку Ерік тен Хаг проводить у свій перший сезон у Манчестері, перевершує всі очікування. Те, як він лише за 8 місяців перетворив команду, захоплює. Якщо заплющити очі на провал у перших двох турах, манкуніанці дуже рівно йдуть по сезону, не допускаючи відвертих провалів (хіба що 3:6 від Манчестер Сіті).

Нещодавно Тьєррі Анрі сказав, що якщо у тен Хага все вийде, то його Манчестер буде таким же успішним, як Манчестер сера Алекса Фергюсона, але гратиме він навіть симпатичніше. Якщо щодо успішності говорити поки зарано, то щодо самої гри з ним складно посперечатися.

Решфорд. Після чемпіонату світу-2022 Маркус - "найгарячіший" футболіст Європи: 15 матчів, 13 голів, 4 асисти. Лише Крістал Пелес, Редінг та Ноттінгем Форест зуміли вберегти свої ворота від нього.

Здавалося, що після попередніх двох провальних сезонів ми більше не побачимо того, хто у своїх дебютних матчах забивав дубль Мідтьюлланду та Арсеналу, але тен Хаг зумів знайти потрібні налаштування. Тепер за ситуацією навколо контракту Решфорда стежать топові команди Європи на чолі з ПСЖ та Баварією.

Єдині побоювання викликають кадрові проблеми (особливо в півзахисті): Еріксен, ван де Бек, МакТоміней, Марсьяль травмовані, Забітцер і Мартінес перебрали жовтих карток, Антоні пропустив тренування (навряд чи зіграє). Тішить, що повернеться Каземіро, який, ймовірно, у парі з Фредом відповідатиме за центр.

Але головне питання – хто гратиме у парі з Вараном? Знаючи, яка взаємна любов між тен Хагом і Магвайром, варто знову чекати в центрі захисту Шоу, а зліва - Маласію.

Прогноз: Барселона - Манчестер Юнайтед 0:1.

Орієнтовні склади:

Барселона: Тер Штеген – Кунде, Араухо, Крістенсен, Альба – Де Йонг, Гаві, Кессьє – Педрі, Левандовські, Рафінья.

Манчестер Юнайтед: Де Хеа - Ван-Біссака, Варан, Шоу, Маласія - Каземіро, Фред, Фернандеш - Санчо, Вегхорст, Решфорд.

Матч Барселона – Манчестер Юнайтед розпочнеться о 19:45 за київським часом. На нашому сайті буде доступна онлайн-трансляція протистояння.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK