Арсенал - Спортінг 1:1 (по пен. 3:5) огляд матчу та результат гри 16.03.2023

Єдиний промах серії післяматчевих пенальті на свій рахунок записав Габріель Мартінеллі.
2023 г., 17 березня, 00:56
Арсенал / Getty Images
Арсенал / Getty Images

У четвер, 16 березня, у Лондоні на Емірейтс відбувся матч 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому Арсенал приймав в гостях лісабонський Спортінг.

Український хибний фулбек "канонірів" Олександр Зінченко, як і тижнем раніше, вийшов на поєдинок проти португальців у стартовому складі.

Початок зустрічі для лондонців вийшов неоднозначним. Вже на 9-й хвилині Мікель Артета змушений був робити заміну, оскільки травму отримав Такехіро Томіясу.

Джерело: Getty Images

А через 10 хвилин господарі поля вийшли вперед завдяки голу капітана Граніта Джаки.

Джерело: Getty Images

Але радість була затьмарена ще однією травмою: Вільям Саліба не зміг продовжити гру. Ось так на 21-й хвилині Артета зробив дві заміни не за своїм бажанням.

Джерело: Getty Images

Перша 45-хвилинка пройшла дуже рівно, хоча Арсенал усі свої 5 ударів влучив у площину, а у Спортінга жоден із шести пострілів не влучив по воротах Аарона Рамсдейла.

Проте точно в ціль потрапив Педру Гонсалвеш у середині другої половини. Гравець лісабонців зважився на удар із центру поля, до чого Рамсдейл явно не був готовий. У результаті м'яч опинився в сітці воріт, як і сам голкіпер, який до останнього намагався врятувати ситуацію.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Такий шикарний гол явно надихнув команду Рубена Аморіма, яка щоразу атакувала ціль. Однак жодна з команд так і не спромоглася вирвати перемогу в основний час.

В овертаймі помітно втомлені команди не особливо кидалися в атаку. При цьому лондонці могли забити, але удар Леандро Троссарда взяла на себе штанга.

Джерело: Getty Images

Ще й Спортинг на останніх хвилинах залишився у меншості, оскільки Мануель Угарте за свій фол побачив перед собою другу жовту картку. У результаті переможець та учасник чвертьфіналу визначався у серії пенальті.

Антоніо Адан виграв обидва жеребкування: на його вибір Спортинг першим бив у ворота, за якими знаходилися португальські вболівальники.

Першим вирушив до м'яча центрбек Спортінга Сен-Жюст, який був точним (Рубен Аморім навіть не дивився). Слідом забили Едегор, Есгаю та Сака. Рамсдейл практично взяв удар Інасіу, але м'яч все ж таки влетів у ворота.

Джерело: Getty Images

Далі свій удар реалізував Троссард, Гомес також був точний. Рахунок став 4:3 на користь португальців. До м'яча підійшов Мартінеллі, але бразилець пробив погано, на зручній для воротаря висоті - Адан зробив перший і єдиний сейв серії, адже Сантуш свою спробу використав і відправив Спортінг до 1/4 фіналу.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Показник очікуваних голів Фейєноорда виявився в рази меншим від того, що пропустив Шахтар

Статистика матчу Арсенал - Спортінг 1/8 фіналу Ліги Європи

Арсенал - Спортінг 1:1 (по пен. 3:5)
Голи: Джака, 19 - Гонсалвеш, 62.

Володіння м'ячем: 49% - 51%
Удари: 13 - 16
Удари в площину: 8 - 2
Фоли: 10 - 13
Очікувані голи (xG): 2.06 - 1.29

Арсенал: Рамсдейл - Томіясу (Вайт, 9), Саліба (Холдінг, 21), Габріель, Зінченко - Жоржиньо (Парті, 65), Джака, Вієйра (Едегор, 100) - Нельсон (Сака, 66), Жезус (Троссард, 46), Мартінеллі.

Спортінг: Адан - Сен-Жюст, Діоманде, Інасіу - Есгаю, Гонсалвеш (Ессуго, 93), Угарте, Реїс (Сантуш, 93) - Едвардс (Танлонго, 119), Паулінью (Черміті, 89), Трінкау (Гомеш, 105).

Попередження: Вієйра, Джака, Холдінг - Угарте, Ессуго.

Вилучення: Угарте (друга жовта).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK