"Це велика різниця": Тренер Шахтаря розповів, що може стати проблемою у протистоянні з Марселем

Маріно Пушич поділився очікуваннями від майбутніх матчів проти французької команди.
2023 г., 27 грудня, 10:45
Маріно Пушич / Getty Images
Маріно Пушич / Getty Images

Головний тренер Шахтаря Маріно Пушич висловився про участь у плей-офф раунді Ліги Європи, де суперником його підопічних буде Марсель.

Наставник "гірників" зазначив, що українській команді доведеться підходити до протистояння шляхом проведення товариських матчів на зимових зборах, тоді як французький колектив братиме участь в офіційних поєдинках, але вони намагатимуться вирішити питання з готовністю.

"Це специфічна і незвична ситуація, але я здатний адаптуватися, швидко пристосовуюсь до обставин і завжди думаю про те, що за таких умов, у такій ситуації ми можемо зробити, щоб якнайкраще підготувати нашу команду. Я аналізував це з багатьма членами тренерського штабу, і ми створили план підготовки на цей місяць у Антальї. Програма готова, ми старанно працюватимемо за нею, щоб бути готовими до першого матчу.

Дуже незвично, бо інші команди вже гратимуть у цей час: Марсель проведе кілька офіційних поєдинків, до того як зустрінеться з нами, а в нас будуть лише товариські матчі - це велика різниця. Але маємо те, що маємо. Намагатимемося максимально підготуватися до цієї гри, враховуючи її складність, і налаштуватися на цей рівень у товариських матчах, які зіграємо під час періоду підготовки. Це непросто, та ми докладатимемо всіх зусиль на тренуваннях й у іграх, аби бути готовими, що, маю зауважити, не є перевагою, бо команди вже грають офіційні матчі, відчувають цей високий змагальний рівень. Для нас ситуація інакша - намагатимемося впоратися за допомогою програми тренувань".

Читайте також: Пушич: Путівка до Ліги Європи – велике та важливе досягнення для Шахтаря

"Я завжди хочу грати проти найсильніших суперників під час підготовки. Чому? Тому що є великий опір, і через це ти мусиш грати на межі можливостей. Результат не настільки важливий, адже вся справа у складності поєдинків і в тому, щоб бути готовим до офіційних матчів. Я хотів би грати проти найсильніших, та це не так легко під час зимової перерви, бо ми перебуватимемо в Туреччині, і знайти таких опонентів непросто, через те що більшість чемпіонатів уже відновляться. Сподіваюся, вдасться відшукати сильні команди в Туреччині, щоб мати хорошу практику.

Звісно, це мінус для нас, але повторюся: ми докладемо максимальних зусиль, щоб досягти цього рівня, пройти якомога далі, хоча це нелегко. Так, важко знайти топові команди і грати з ними для практики, але я цього хотів би, тому що після п’яти-шести матчів з такими опонентами ти ментально, фізично й тактично краще готовий до наступної гри з таким суперником, як Марсель, клубом з неймовірною історією, великим бюджетом і рештою чеснот. Але такі обставини. Ми працюємо над цим і побачимо, чи зможемо знайти суперників протягом найближчих двох тижнів", - наводить слова Пушича офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, що номінально домашній поєдинок проти Марселя Шахтар проведе 15 лютого в Гамбурзі, а матч-відповідь відбудеться 22 лютого. Раніше було визначено час початку цих поєдинків плей-офф раунду Ліги Європи.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK