Сидорчук: Петраков сказав, що мужики мають залишатися мужиками

Український футболіст висловився напередодні важливого матчу.
2022 г., 7 червня, 21:21
Сергій Сидорчук / Getty Images
Сергій Сидорчук / Getty Images

Півзахисник збірної України Сергій Сидорчук висловився перед першим матчем нового сезону Ліги націй проти Ірландії.

"Граємо у головній команді країни. І коли ти тільки починаєш займатися футболом, тобто лише одна команда - збірна. Крім того, всі знають, яка ситуація у нас у країні, і нам дуже важливо привертати увагу до війни. Це найважливіше. Ми українці, ми продовжуємо боротись.
 
Щодо війни, то ми з сім'єю виїхали з Києва, з України після початку вторгнення. У мене дружина була на 8-му місяці вагітності, тому потрібно було шукати новий будинок.

Ситуація у Запоріжжі? Вони зараз не дійшли до Запоріжжя. Ворог стоїть в області, за 50-60 км від міста. У Запоріжжі є мої мати, батько, бабуся, а також батьки дружини. Там відносно спокійно і там зараз над містом наш український прапор.

Читайте також: Сидорчук: Після матчу з Уельсом болючі відчуття

Після матчу з Уельсом ми повернулися до готелю. Після гри була тиша. Ще ніколи в моїй кар'єрі не було так тихо, ніхто з номерів не виходив, хотілося побути на самоті. А наступного дня наш тренер Олександр Петраков сказав, що мужики мають залишатися мужиками, треба йти далі. Для когось, напевно, це був останній шанс зіграти на ЧС. Але завтра вже інша історія – новий турнір.

Мені здається, що не дуже складно зараз зосередитись на футболі. На перші ігри, коли ми виїжджали на матчі клубів, було непросто. А зараз ми отримуємо відгуки з України, знаємо, що наші військові дивляться матчі, і вже не так складно стає.

Ми маємо достатньо спортсменів в Україні, хто взяв зброю в руки. Коли все почалося, я не знав, що робити. Але президент Зеленський сказав, що кожен має на своєму місці допомагати Україні тим, чим може. Я вважаю, що ми зараз на своєму місці", – заявив Сидорчук на прес-конференції.

Нагадаємо, матч Ірландія – Україна відбудеться у середу, 8 червня. Стартовий свисток прозвучить о 21:45 за Києвом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK