Україна обіграла Ірландію у першому матчі Ліги націй

Завершився матч першого туру Ліги націй за участю нашої збірної.
2022 г., 8 червня, 23:42
Україна святкує взяття воріт / Getty Images
Україна святкує взяття воріт / Getty Images

Збірна України через поєдинки плей-офф відбору на чемпіонат світу свій перший матч Ліги націй проводить дещо пізніше, ніж мала спочатку.

Першим суперником України стала збірна Ірландії – одна з чотирьох команд Європи, з якими ми ніколи раніше не грали.

Олександр Петраков задовго до матчу повідомив, що дасть відпочити всім гравцям, які виступали у матчі проти Уельсу. Тим не менше, здивувати тренер все ж таки зумів. По-перше, команда вийшла на матч у іншій тактичній схемі 5-2-3. По-друге, праворуч у захисті вийшов номінальний центрбек Тарас Качараб.

Україна у такому поєднанні не змогла, як це було у попередніх матчах, одразу ж нав'язати свою гру та виступати першим номером. Ірландія більше атакувала на перших хвилинах, але справді небезпечних моментів біля воріт України було не так і багато.

На старті матчу відчувалася знервованість, кілька разів помилився Андрій Лунін, інші гравці також не завжди були точні у передачах.

Головний момент першого тайму стався вже ближчим до його завершення. Артем Довбик від лицьової лінії подав на лінію штрафного, де Качараба у боротьбі зачепився за м'яч і зльоту пробив у дальній кут. М'яч улетів у ворота! Прекрасний гол, який пізніше було скасовано після перегляду VAR - Довбик був в офсайді в момент отримання пасу.

На останній хвилині тайму українці провели круту контратаку, яка завершилася не найсильнішим ударом Шапаренка. А от якби Довбик трохи раніше покотив м'яч на Мудрика.

Другий тайм для України розпочався дуже цікаво. На перших секундах Ірландія провела небезпечну атаку, але наші зуміли відбитися. У атаці у відповідь Циганков (який з'явився в перерві) заробив штрафний, який сам і виконав. Віктор подав у штрафний майданчик, але м'яч пролетів повз всіх і влетів у дальній кут.

Незабаром був ще один класний момент в України. Цього разу на ударній позиції Довбик був, але його удар був заблокований.

Ірландці відійшли від пропущеного гола і почали намагатися взяти гру під свій контроль. Вони зрідка вдавалося проводити атаки, деякі навіть закінчувалися ударами по воротах Луніна, але небезпечними вони були.

За 12 хвилин до кінця матчу Ірландія виконала штрафний і м'яч після удару Даффі полетів у перекладину після сейву воротаря Реала та збірної України! Після цього стався кутовий, після якого знову був удар – Обафемі пробив повз.

В останні хвилини матчу Ірландія пішла вперед, змушуючи українців порушувати правила. Кожен стандарт змушував понервуватись, але хлопці Петракова відбивалися як могли. На 93-й хвилині Даффі пробивав у падінні через себе - влучив у захисника, а його партнер добивав, але вдарив вище за ворота.

На останній хвилині матчу Циганков отримав м'яч у штрафному майданчику від Шапаренка, але його удар із забійної позиції заблокував захисник. Це був останній епізод у матчі, після якого суддя дав фінальний свисток – Україна перемогла!

Ірландія – Україна 0:1
Голи : Циганков, 47

Ірландія : Келлехер - Коллінз, Даффі, Еган (Оші, 62) - Крісті (Браун, 69), Хендрік, Каллен, Стівенс (МакКлін, 69) - Робінсон (Обафемі, 69), Огбене (Хемілтон, 78), Найт.

Україна : Лунін - Качараба (Караваєв, 72), Попов, Бондар, Сирота, Миколенко - Сидорчук (Ігнатенко, 88), Шапаренко - Зубков (Циганков, 46), Довбик (Сікан, 80), Мудрик (Пихаленок, 72)

Попередження : Каллен - Міколенко


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK